Albert Verlinde denkt dat nieuwe Idols geen hit wordt

Albert Verlinde verwacht niet dat de nieuwe editie van Idols in 2016 een grote tv-hit wordt. Dat zegt hij in een column in TROS Kompas. Idols trok op zijn hoogtepunt, de finale van de eerste serie, maar liefst 4,9 miljoen kijkers. De finale van de vierde en laatste editie was goed voor 2,6 miljoen kijkers. Het vijfde seizoen zal volgend jaar niet op RTL 4, maar op jongerenzender RTL 5 te zien zijn. “Ik denk niet dat die het megasucces uit de begintijd gaat evenaren“, aldus de showkenner.

Sterker nog: Verlinde twijfelt of het überhaupt wel gaat scoren. “Ik hoop van harte dat Idols ook in 2016 een goudmijn blijkt te zijn, maar heb mijn twijfels. We hebben al zo veel talentenjachten voorbij zien komen en Idols is ook in Amerika inmiddels verslagen door ónze The Voice.”

Als het maar een goed talent oplevert, aldus Verlinde. “Ik hoop wel dat er een echte nieuwe ster opstaat. Een goudmijn hoeft niet maar op een goudklompje, een nieuwe ster, hoop ik van harte.”

Idols was destijds de opvolger van Henny Huismans Soundmixshow. “Ik weet nog dat iemand die bij de Soundmixshow betrokken was met een beetje bitterheid in zijn stem zei: ‘Wij hadden onze audities ook moeten uitzenden, we zaten op een goudmijn en hebben dat nooit gezien‘”, aldus Verlinde.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen