Mirella van Markus schrikt van kijkgedrag dochter

Geplaatst op ma 30 nov 2015 om 15:15

Mirella van Markus schrikt van het kijkgedrag van haar 1,5 jaar oude dochter. Dat vertelt het SBS 6-gezicht in Televizier. Haar dochter grijpt elke gelegenheid aan om tv te kijken via de tablet. “Onze dochter is pas anderhalf jaar, maar weet al dat ze op de iPad haar favoriete tv-programma’s Bumba en Het Zandkasteel tevoorschijn kan swipen. Het is bijna eng om te zien hoe snel kinderen dat oppikken. Ook al zijn tablets de toekomst, zeker op school, grenzen stellen is belangrijk.”

Ouders en opvoeders in Nederland moeten ervoor waken dat hun kinderen geen kijkverslaving krijgen, vindt Van Markus. “Er zijn ouders die de iPad op tafel zetten tijdens het eten om de kleine af te leiden. Dat lijkt me niet verstandig.”

Tegenwoordig dreigen we al teveel van ons leven te slijten achter een scherm. Laten we tenminste aan tafel nog oog voor elkaar hebben.”
15 Reacties op “Mirella van Markus schrikt van kijkgedrag dochter”


 1. Dus

  Het is bijna eng om te zien hoe snel kinderen dat oppikken? Wat is dat voor wereldvreemde kul? Kinderen zijn ‘geprogrammeerd’ om dat op te pikken.

 2. B52

  En wie heeft haar dat geleerd trut, anderhalf jaar, lachuhhhh.

 3. echtwaar

  Tante Naïef! Een kind van 1,5 heeft ‘kijkgedrag”?

 4. Vincent

  Pak het af dan…!

 5. Mark

  @ echtwaar

  Ze gebruikt dat woord niet, schele.

 6. mark

  Ga eens met je arts praten en niet schrikken wat hij van jouw gedrag vindt.

 7. mark

  Ontbijt en de ipad uit.

 8. echtwaar

  @mark
  Kan je geen titels lezen?

 9. Mark

  @ echtwaar

  Ah, sorry, ik wist niet dat je niet lezen kunt. Ik had het niet over de titel. Ook kon ik niet weten dat jij te achterlijk bent om te begrijpen dat MC de titel bedenkt en dat alleen wat tussen aanhalingstekens staat citaten zijn. Dat jij Van Markus Tante Naïef noemt n.a.v. een kop die MC bedenkt begrijp ik wel nu ik doorheb wat een debiel jij bent. Nogmaals excuses dat ik je te hoog inschatte.

 10. Jan Modaal

  Achterlijk volk hier, lees dat artikel eens. Mark vraag je schoolgeld terug debiel. En B52, ben je werkelijk zo dom?

 11. Mark

  Jan Modaal, jij mag dood.

 12. Kleinewasjesgrotewasjes

  Wat doet een kind van 1,5 met een tablet?

 13. Anoniem

  Innemen, tegen hoofdpijn.

 14. Jan Modaal

  Mark, alles op zijn tijd.

 15. kim

  Wat een lezers weer

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.