Mirella van Markus schrikt van kijkgedrag dochter

Mirella van Markus schrikt van het kijkgedrag van haar 1,5 jaar oude dochter. Dat vertelt het SBS 6-gezicht in Televizier. Haar dochter grijpt elke gelegenheid aan om tv te kijken via de tablet. “Onze dochter is pas anderhalf jaar, maar weet al dat ze op de iPad haar favoriete tv-programma’s Bumba en Het Zandkasteel tevoorschijn kan swipen. Het is bijna eng om te zien hoe snel kinderen dat oppikken. Ook al zijn tablets de toekomst, zeker op school, grenzen stellen is belangrijk.”

Ouders en opvoeders in Nederland moeten ervoor waken dat hun kinderen geen kijkverslaving krijgen, vindt Van Markus. “Er zijn ouders die de iPad op tafel zetten tijdens het eten om de kleine af te leiden. Dat lijkt me niet verstandig.”

Tegenwoordig dreigen we al teveel van ons leven te slijten achter een scherm. Laten we tenminste aan tafel nog oog voor elkaar hebben.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen