Matthijs krijgt voorkeursbehandeling in Carré

Foto: Bob BronshoffMatthijs van Nieuwkerk heeft donderdag een voorkeursbehandeling gekregen in Carré. Hij mocht te laat binnenwandelen bij het concert van Bob Dylan. Dat onthulde de VARA-ster vrijdagavond in De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk klaagde twee weken geleden in DWDD dat hij het concert van Dylan moet missen vanwege zijn talkshow. “Toen belde Carré of Mojo en zei: ‘We weten dat je een fan bent, kom toch, dan ben je twee nummers te laat, maar we vangen je op.’ Ontzettend aardig.

De presentator had met liefde ook zelf een kaartje gekocht, stelt hij. “Maar ik kon er in principe niet heen, want hij begon strak om acht uur en dan ben ik nog hier. Het is echt een man van de klok.

Uiteindelijk was Van Nieuwkerk er dus tóch bij. “Ik kwam daar te zitten en zag een fantastisch concert. Dat mag als het om Bob Dylan gaat echt in de krant, want hij heeft heel veel concerten gegeven die voor zijn fans echt een belediging waren.”

Het concert heeft één uur en drie kwartier geduurd. “Er was niets bijzonders, maar hij was goed bij stem. Aan het eind stond hij even aan de rand van het toneel en hij liet het applaus maar even komen. In zijn eentje stond hij misschien wel anderhalve minuut van: ‘Kom maar!’

Toen werd het publiek pas razend uitzinnig van bewondering. Het publiek wilde hem bedanken omdat hij al 73 jaar zo ontzettend veel heeft betekend voor hen.”

Ik kan er niets aan doen, maar ik was kletsnat van de transpiratie van opwinding toen ik dat zag. Ik ging er ook helemaal aan mee. We stonden gewoon te krijsen voor hem.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen