Matthijs krijgt voorkeursbehandeling in Carré

Geplaatst op Sat 07 Nov 2015 om 10:15

Foto: Bob BronshoffMatthijs van Nieuwkerk heeft donderdag een voorkeursbehandeling gekregen in Carré. Hij mocht te laat binnenwandelen bij het concert van Bob Dylan. Dat onthulde de VARA-ster vrijdagavond in De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk klaagde twee weken geleden in DWDD dat hij het concert van Dylan moet missen vanwege zijn talkshow. “Toen belde Carré of Mojo en zei: ‘We weten dat je een fan bent, kom toch, dan ben je twee nummers te laat, maar we vangen je op.’ Ontzettend aardig.

De presentator had met liefde ook zelf een kaartje gekocht, stelt hij. “Maar ik kon er in principe niet heen, want hij begon strak om acht uur en dan ben ik nog hier. Het is echt een man van de klok.

Uiteindelijk was Van Nieuwkerk er dus tóch bij. “Ik kwam daar te zitten en zag een fantastisch concert. Dat mag als het om Bob Dylan gaat echt in de krant, want hij heeft heel veel concerten gegeven die voor zijn fans echt een belediging waren.”

Het concert heeft één uur en drie kwartier geduurd. “Er was niets bijzonders, maar hij was goed bij stem. Aan het eind stond hij even aan de rand van het toneel en hij liet het applaus maar even komen. In zijn eentje stond hij misschien wel anderhalve minuut van: ‘Kom maar!’

Toen werd het publiek pas razend uitzinnig van bewondering. Het publiek wilde hem bedanken omdat hij al 73 jaar zo ontzettend veel heeft betekend voor hen.”

Ik kan er niets aan doen, maar ik was kletsnat van de transpiratie van opwinding toen ik dat zag. Ik ging er ook helemaal aan mee. We stonden gewoon te krijsen voor hem.”
17 Reacties op “Matthijs krijgt voorkeursbehandeling in Carré”


 1. Nameloc

  Hij klaagde helemaal niet dat hij het concert van Dylan moet missen. Hij gaf gewoon aan dat hij nu eenmaal niet overal tijd door heeft door zijn werk. Lijkt me ook niet gezond als je daarover klaagt, want met die werktijden zou je dan elke week wel wat te klagen hebben.

 2. Maria

  Tendentieus stukje, hij “klaagde” helemaal niet!

 3. rakker

  Zoo, Matthijs wat vinden ze jou belangrijk, dat je zomaar binnen gelaten wordt.
  Wat een netwerk heb je hè.
  Wat ben je goed hè.
  Fijn dat je zo geniet van je populariteit en ons daarvan deelgenoot maakt.
  Maar pas op Matthijs, ” hoog gestegen en laag gedaald”, kom je wel tegen.

 4. oma kijkgraag

  Wat ben jij een jaloerse RAKKER!

 5. b

  Rakker blijkt ontzettend jaloers te zijn , jongen krijg een leven. Het is nu eenmaal zo als je dicht bij het vuur zit je meer voor elkaar krijgt. Rakker ga dichter bij het vuur misschien word je ook nog eens uitgenodigd voor Dre Hazes

 6. rakker

  Goed lezen is een kunst.
  Ik heb een hekel heb aan mensen die privileges claimen, omdat zij toevallig een BN-er zijn.
  van Nieuwkerk is er zo een.
  Valt mij trouwens op dat de MC door veel vara klanten gelezen wordt.
  Maar ja, ” dooie vissen laten zich door de stroom meevoeren, levende daarentegen zwemmen er tegen in ” !

 7. Pake

  Veel, heel veel BN-ers hebben te maken met dit fenomeen. Ze zouden wel gek zijn om daar geen gebruik van te maken.
  En Rakker, als je doorgeleerd hebt, kun je misschien ook bij de tv gaan werken. Misschien mag jij dan ook overal naar toe (sukkel).

 8. dre

  Zet hem in de WC die riool presentator.

 9. Anonymous

  @rakker

  Goed schrijven wat je bedoelt is ook een kunst.

 10. Hermano

  Matthijs heeft niets geclaimd, Rakker. Het is hem aangeboden.

 11. Walter

  Triest, er zijn duizenden mensen fan van Bob Dylan , maar die kunnen om wat voor oorzaak dan ook niet naar het concert. En wat doet de organisatie? We nemen nog lekker een BN’er , krijgen we meer positieve reacties van hem op TV.
  Hij verdient (al of niet terecht) een heel groot salaris en mag ook nog gratis naar concerten …. ik heb iets fout gedaan in mijn leven, weet alleen nog niet wat , want als ik een mediah**r als van Nieuwkerk moet worden om gratis spullen te krijgen, dan betaal ik er wel voor.

 12. Anonymous

  @Walter

  Zelden zo’n jaloerse jammerklacht gelezen. Jij had liever gewild dat de organisatie had geregeld dat een van die duizenden (lekker overdreven) onbekende fans kon komen? En hoe dat dan? Hoe had de organisatie ten eerste van ze moeten weten? En ten tweede, iets belangrijker: ze konden niet! (Hallo!)

 13. Walter

  @Anonymous (jammer dat je nooit je echte naam durft te gebruiken) .

  Vind jij het dan normaal dat BN’ers met een bovenmodaal inkomen 80% van de producten, concerten, musicals gratis krijgen? Het is geen jaloezie maar gewoon normaal denken.

  Oke, dan even niet over het gratis toegang tot de concerten, ik werk ook gewoon, ik zou het tijdstip 20.00 uur ook niet halen, maar voor mij houden ze deur niet open. En ja, dat is al eens gebeurd, jammer maar helaas. En dat meneeer Anonymous is meten met 2 maten, en als u dat wilt goedkeuren prima, maar ik vind het een asociale manier van werken.

 14. mark

  Dat is de mazzel die bekende BN’ers nu eenmaal hebben, lig er niet wakker van.

 15. stackalee

  Dylan trad op donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 november.
  Voor de zaterdag had Van Nieuwkerk toch gewoon een kaartje kunnen kopen?

  Zoals trouwens diverse tv-, fim- en politieke bekenden die ik gewoon met familie en/of vrienden hun stoeltje zag opzoeken, die hadden gewoon kaartjes gekocht hoor.

  Van Nieuwkerk heeft wel een los steentje zitten denk ik zo met zijn denigrerende opmerkingen over eerdere cocnerten van Bob Dylan (was hij daar wel bij dan?) en het fantastische concert waar tegelijk ook niks bijzonders aan was en hij op het eind wel stond te krijsen.

 16. Noortje

  @stackalee

  Dat van die eerdere concerten is wat bezoekers van die concerten zelf zeiden, Van Nieuwkerk haalt het slechts aan.

 17. draaideur

  mazzel? heeft iemand de laatste tijd dan geen Dylan meer gehoord?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.