Jeroen Pauw hoopt op interview met Geert Wilders

Jeroen Pauw hoopt vurig op een interview met PVV-leider Geert Wilders. Dat laat hij blijken in een interview met VARAgids. Pauw heeft er bij voorbaat zin in. “Ik wil graag nog een keer de Sonja Barend Award winnen natuurlijk, en dan zou het mooi zijn met een scherp interview met Geert Wilders, die zich nauwelijks laat interviewen. Wilders is leider van virtueel de grootste partij, dus een factor van belang. Maar hij rekent het geven van interviews niet tot zijn core business, geloof ik.

Wilders is meer dan eens het gesprek van de dag, maar de politicus loopt met een grote boog om Pauw heen. En dat terwijl Pauw júist het gesprek van de dag wil vangen in zijn talkshow.

We hebben een opdracht: bovenop het gesprek van de dag, de waan van de week. Als er ergens in Nederland of in de wereld iets gebeurt, weet de kijker: vanavond even naar Pauw kijken Die logica moet er zijn.

En als we iets gemist hebben – zoals onlangs Jesse Klaver die toen hij leider werd van GroenLinks koos voor DWDD – ben ik daar een avond goed ziek van. Maar die momenten zijn er niet veel.”

Lees het hele interview met Pauw in VARAgids (via Blendle).

Lees ook: Jeroen Pauw nodigt Geert Wilders bijna dagelijks uit (oktober)

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen