Jan Kooijman heeft geen spijt van arrogante uitspraak

Geplaatst op Fri 13 Nov 2015 om 10:48

Foto: RTLJan Kooijman heeft geen spijt van zijn arrogante uitspraak in het tv-programma Van der Vorst ziet sterren. Dat heeft hij laten weten op Radio 538. Kooijman zei dat hij er op carrièregebied soms last van heeft dat hij ‘te knap’ is. En daar staat hij nog steeds achter. “Dat heb ik gezegd en dat is denk ik ook wel zo, helaas“, zegt het RTL-gezicht een maand na dat interview. “Veel regisseurs en producenten denken bij bepaalde dingen al niet meer aan mij door de manier waarop ik er uitzie.

Volgens Kooijman hoeft hij er niet moeilijk over te doen dat hij er zo goed uitziet. “Ik lijk toch meer op een Ken-pop dan op Johan Derksen, laten we eerlijk zijn. En dan krijg je bepaalde rollen niet. En dat geldt voor tv-programma’s helaas ook zo.”

Het is een heel rare discussie. Ik ben gewoon redelijk realistisch over het parcours van mijn carrière en dit is een onderdeel ervan, helaas. Ik wou dat het niet zo was, maar het is nou eenmaal zo.”

Kooijman had er al last van toen hij vroeger danser was. Zo kreeg hij van iemand een bepaalde klus niet. “Hij zei: ‘You know what it is? You are too pretty.’”

Lees ook: Jan Kooijman: ‘Ik ben te knap voor televisie’ (oktober)
17 Reacties op “Jan Kooijman heeft geen spijt van arrogante uitspraak”


 1. flappy

  Lekker ding.

 2. anonymusje

  Ik heb altijd geleerd dat You’re too pretty een nette bewoording is van : “Je bent een lul”

 3. Willem

  Ik snap wel wat hij bedoelt, maar misschien is ‘knap’ niet het goede woord, dat komt arrogant over. Hij heeft een bepaald uiterlijk waarmee je een rol misschien niet overtuigend kan spelen.

 4. snuifje

  ik heb er ook dagelijks last van… heel vervelend

 5. mark

  Je kan hem complimenteren met zijn uiterlijk, jammer dat hij geestelijk gestoord is.

 6. Anonymous

  Het is natuurlijk een mooie man.
  Maar een lelijke man krijgt ook niet altijd alle rollen, het is wat Willem zegt, het moet wel zo zijn dat kijkers zich kunnen inleven in hem als bepaalde rol.

 7. André

  Het lastige hierin is dat zijn acteer- en presenteerprestaties onder de maat zijn. Om dat dan af te schuiven op het “knap” zijn is een lachertje.

 8. Mart

  Gisteren ook met Timor Steffens naakt onder de douche,ook zo’n lekker ding.
  Die mag zijn stang wel een keer tussen m’n billen schuiven mmmmmm

 9. Marc E. Putto

  Klopt hij is te knap!

 10. toine

  Hij heeft gelijk. Heel knap. Maar geen uitstraling. Daardoor krijgt hij geen mooie rollen.

 11. Anonymous

  haha zonder z’n lichaam stelt ie niks voor. z’n gezicht is hooguit gemiddeld. maar dat is mijn mening. ik ken veel knappere mensen.

 12. mark2

  Heeft die achterlijke gozer niet door dat hij veel heeft gekregen en aangeboden gekregen vanwege z’n knappe kop? Presenteren en acteren kan hij namelijk niet. Dat is dus niet de reden dat hij bepaalde rollen wēl heeft gekregen. Wat een domme gozer.

 13. Sander

  Hij heeft wel gelijk… Hoewel knapheid een relatief begrip is..

 14. Anonymous

  Hij is niet lelijk, maar dat is subjectief. Er zijn wel mooiere mannen te vinden.

 15. Anoniempje

  Arrogante mensen zijn op voorhand al niet knap.
  Acteren en presenteren kan hij niet. Interviewen al helemaal niet.
  Ach laat hem toch in die waan die Jan. Is enige houvast voor hem. Zal niet lang meer duren voordat hij van de buis is/gaat.

 16. Anonymous

  Deze uitspraak is door veel mensen en media natuurlijk verkeerd opgevat. Wat hij bedoelde klopt wel degelijk denk ik. Los van dat vind ik Jan een van de grootste non talenten op de Nederlandse televisie. Vooral als hij ineens een serieus programma mag doen en dan een bril op gaat zetten. Dat programma over die buitenlandse gevangenissen was echt goed maar waarom met Jan? Als hij er al bij was in het buitenland (Ging soms niet eens met de gene waarom het ging. Echt heel raar dat je dan zo’n meisje helemaal alleen in een vreemd land ziet lopen) kwam het op mij over als gespeeld medeleven. Dat heb ik overigens bij alle programma’s die hij doet. Totaal overschat en door RTL5 alleen maar gekozen vanwege ze koppie.

 17. Tim H

  Wat wordt ik toch moe van die man.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.