Humberto Tan vraagt begrip voor Zwarte Piet-hater

Geplaatst op ma 30 nov 2015 om 12:26

Humberto Tan vraagt de kijkers van zijn talkshow RTL Late Night begrip voor de Amerikaanse tv-maker Roger Ross Williams, die voor CNN een korte film heeft gemaakt over onze ‘racistische’ Zwarte Piet. Dat is te lezen op Facebook. Williams, die vanavond te gast is in RTL Late Night, wil Nederland in het hart raken met zijn documentaire. “Als de wereld deze praktijken ziet, kan dat grote gevolgen hebben voor het toerisme en dus ook voor de economie“, dreigde hij eerder.

Tan vindt het tijd dat we begrip hebben voor Williams. “We kunnen wegkijken en hem bij voorbaat wegzetten als ‘zeurpiet’ of we kunnen proberen te luisteren naar zijn verhaal en argumenten. Ik kies vol overtuiging voor het tweede.

Critici vinden dat Williams eerst eens moet kijken wat er allemaal in zijn eigen land speelt. “Wijzen op misstanden in zijn eigen land ontslaat ons niet van de verantwoordelijkheid om na te denken over gevoelige thema’s in eigen land. Zwarte Piet bijvoorbeeld“, zegt Tan.

Spanjaarden hebben ook tradities waar zij vol overtuiging voor kiezen maar waar de wereld gelukkig iets van vindt (stierenvechten), Japanners hebben tradities waar de wereld gelukkig iets van vindt (walvisjacht), maar de wereld moet zwijgen als men iets vindt van onze ‘tradities’? Lijkt mij niet consequent.

Daarom heeft Tan de tv-maker ook uitgenodigd. “Hoe onschuldig het feest ook bedoeld is, er zijn ongewenste effecten waar we niet enkel over kunnen zwijgen.”

Voor de duidelijkheid: ik ben enorm voor het Sinterklaasfeest maar met een aangepaste Piet! En ook voor de duidelijkheid: voor mij is niet iedere voorstander van de klassieke zwarte Piet een racist. Maar kijk niet weg! Ga in gesprek en sta open voor hoe anderen Zwarte Piet kunnen ervaren.”

RTL Late Night is om 22.30 uur te zien op RTL 4.
75 Reacties op “Humberto Tan vraagt begrip voor Zwarte Piet-hater”


 1. Marcel

  Tan is wel een beetje links. Helemaal met hem eens.

 2. Peter

  Maar breng dan ook de moorden van blanke politie op donker gekleurde mensen flink ter sprake, daar zal hij dan ook een standpunt in moeten nemen met bv. ook een CNN verslag!

 3. André

  Als wij een korte film maken over het recht op bezit van wapens in de Verenigde Staten, zou de maker dan ook te gast zijn in een late night show? Denk het niet. Pure sensatiezucht.

 4. Piet

  Los van het feit dat Ross eerst naar de situatie in eigen land moet kijken, moet hij ook eens kijken hoe belangrijk het nu écht is om Zwarte Piet te veranderen. Onder meer na de aanslagen in Parijs werd weer eens duidelijk dat dit strijdpunt misschien minder prioriteit verdient. Daarnaast vraag ik mij af of Ross (en Tan?) zich genoeg in de Nederlandse geschiedenis verdiept hebben om te weten dat Zwarte Piet zwart is door roetvegen en niet omdat hij een slaaf is.

  Dit is mijn mening.

 5. wim

  Zeker ’n reden om niet te kijken, waar bemoeit die kut Amerikaan zich mee.
  En die Tan trapt er in met zijn dansvoetjes.
  WACHELIJK.

 6. Huib

  Het is mooi geweest. De tegenstanders van Zwarte Piet zijn uitgebreid bij de NPO aan het woord geweest. Ze hebben de grote meerderheid niet overtuigd, dus Zwarte Piet blijft gewoon Zwart.

 7. mark

  Roger Ross Williams, wil Nederland in het hart raken met zijn documentaire, wat toch weer voor een grimmige sfeer kan zorgen.

 8. Alex

  De docu is niet objectief waardoor mensen hun eigen keus kunnen maken na afloop.
  Hij hamert maar door over hoe slecht het is en daar zit het probleem Meneer Tan.

 9. Piet

  Even off topic: in de lijst van meest gelezen artikelen van oktober staat dat Wendy v. Dijk is opgepakt met cocaïne in haar onderbroek ZONDER AANHALINGSTEKENS. Boven het artikel zelf staat het wel weer goed.

 10. Roos

  Waarom is het nu opeens belangrijk wat ze in het buitenland van ons vinden? Toen een paar jaar geleden een Amerikaanse presentator zich uitsprak tegen ons drugsbeleid en onze abortuswet namen we dat toch ook niet serieus?

  Ik ben overigens niet tegen elke verandering van Zwarte Piet, ik vind de zogenaamde ‘roetveeg Piet’ een mooie oplossing. Dus niet meer een egaal zwart gezicht maar zwarte vegen, en in plaats van kroeshaar zou ik voor krullen gaan. Maar ik vrees dat voornamelijk de anti-ZP mensen daar geen genoegen mee nemen. Maar ik zou het jammer vinden als we verder gaan met regenboog-piet, stroopwafel-piet, etc… Doe gewoon roetveeg-pieten, dan kan hij gewoon Zwarte Piet blijven heten en hoefen liedjes en verhalen niet aangepast te worden (want niemand ziet er uit als een stroopwafel als hij door de schoorsteen gaat).

 11. Levy

  @Roos

  Goed gesproken, ben het met je eens.

 12. Kirth Gersen

  Ja, Nederlanders zijn allemaal racisten. Dat verklaart ook waarom RTL Late Night zo slecht bekeken wordt…
  Het kleine groepje zeikers gaat gewoon net zo lang door tot Zwarte Piet weg is, met dank aan alle slappe l*lletjes rozenwater die hun oren laten hangen naar het geblaat.

 13. Albert

  Denkt deze Amerikaan werkelijk dat deze docu invloed heeft op het buitenlandse toerisme in Nederland? Dat slaat toch helemaal nergens op.
  Alsof het al die toeristen die naar de Nederlandse stranden of bossen gaan het ook maar iets interesseert dat wij zwarte pieten hebben.
  Als er 1 lands is, waar het racisme hoog tij viert is het wel Amerika, waar om de haverklap onschuldige zwarten door de politie worden doodgeschoten. En dat is toch iets heel anders dan een onschuldige kinderfeest met zwarte pieten.
  Vandaag dus RTL late night maar overslaan met deze onzinnige discussie.

 14. Gare Gario

  @Roos
  maandag 30 november 2015 om 12:52

  “Maar ik vrees dat voornamelijk de anti-ZP mensen daar geen genoegen mee nemen.”

  Die anti ZP activisten zullen daar zeker geen genoegen mee nemen. Het uiterlijk van Zwarte Piet moet compleet anders en waarschijnlijk zal ook zijn naam aangepast moeten worden.

 15. Tom

  #BoycotRTLLN

 16. Walter

  dus #zwartepiet is racistisch? Ok, dan ben ik een racist.

 17. Anoniem

  Dat wordt dus weer een non discussie waarbij Tan alles weglacht en jaknikt

 18. Ellen

  In Amsterdam heeft Sinterklaas al geen kruis meer op zijn mijter. De moslims voelden zich door een kruis op de mijter gekwetst. Sinterklaas werd dan ook regelmatig door moslim jongeren in elkaar geslagen. Er staat tegenwoordig het wapen van Amsterdam op. Nu zou ook nog Zwarte Piet moeten verdwijnen? Ik dacht het niet!

 19. jdj

  Ik vrees ook dat ze naast deze documentairemaker andere gasten uitnodigen die het met deze bevooroordeelde activist eens zullen zijn. Ik ga niet kijken, weet nu al dat ik me ga ergeren!

 20. fez

  Spijker op kop @Roos 12:52

 21. Anonymous

  Racisme bespreekbaar maken is prima, maar dat dat gebeurt via een onschuldig kinderfeest vind ik walgelijk! En de felste anti’s vind ik net zo irritant als de felste pro’s. Ook stoor ik me eraan dat dit zo er doorheen gedrukt word, met hulp van sommige TV programma’s. Het ging er in de zomer al over, complete waanzin!!!

 22. m

  Dag, Humberto!

 23. Chris

  Je hebt het gevoel dat je gedwongen wordt een bepaald kamp te kiezen, voor of tegen. Ik zie niet hoe dit tot meer verdraagzaamheid en minder racisme zal leiden, je ziet juist het tegenovergestelde gebeuren.

 24. otto groeneveld

  Las laatst dat zijn dochter was overvallen, wat was nou het signalement van de dader, kwam dat nergens tegen.

 25. Anonymous

  Dus eigenlijk zijn onze ouders, die ons in onze jeugd hebben blootgesteld aan deze barbaarse discriminerende traditie, grote racisten.

 26. Pake, Ljouwert

  Roger Ross Williams zou zich druk moeten maken over wat er in zijn eigen land gebeurd.
  Miljoenen Amerikanen koesteren het gedachtegoed van de Ku Klux Klan. Blanke agenten gebruiken hun gekleurde medemens als schietschijf om nog maar te zwijgen over de kwalijke rol van de Amerikanen ten opzichte van de indianen. Dat Tan deze idioot een platform geeft over zoiets onbelangrijks als een Nederlandse traditie zegt genoeg over deze hielenlikker.

 27. dre

  Wat een EIK.EL.

 28. Anonymous

  Als zwarte mannen zich wit schminken is er niks aan de hand:

  http://www.imdb.com/title/tt0381707/

 29. Ko.en

  Kijk hoe racistisch die zogenaamde antiracisten zelf zijn:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/11/video_demonstranten_tegen_lich.html

 30. Anoniem

  Humberto tan vraagt ons, Nederlandse kijkers, om nuance. Dat is prima, zolang de documentaire ook de nunace van het Sinterklaasfeest laat zien. Dus niet de geschiedenis van Sinterklaasfeest beginnen vanuit het oogpunt van slavernij, want daarmee zet je de toon. Maar de geschiedenis van het huidige Sinetrklaasfeest beginnen vanuit het nu, vanuit het oogpunt van de huidige generatie Nederlanders. En van daaruit teruggaan in de tijd tot aan de slavernij.
  De documentairemaker krijgt de reacties die hij verdient! Laat de documentairemaker de nunace van het Sinterklaasfeest zien, dan krijgt hij genuanceerde reacties. Is de documentaire gemaakt vanuit vooringenomenheid en stemmingmakerij, dan krijgt hij de ongenuanceerde reacties.
  De taak van Humberto Tan vanavond is om vanuit neutraliteit de nunance te bewaken. Dus niet alleen tegen Nederlandse kijkers zeggen dat we genuanceerd moeten denken, maar ook (als het nodig is) de documentairemaker er duidelijk op wijzen dat de nunace in de documentaire wel of niet ver te zoeken is.
  Ik heb de documentaire niet gezien, dus ik weet niet of de nuance er wel of niet in zit. Wat ik wel weet, is dat jonge kinderen alles geloven. Zwarte Piet, Witte Piet, Roetveeg Piet, of Kleurtjes Piet. Het maakt jonge kinderen geen bal uit. Zolang er maar iemand is die ze blij maakt met een paar pepernoten en een kadootje.

 31. Anoniem

  Hij heeft gewoon gelijk de meeste reacties laten zien hoe hypocriet mensen zijn.

  Zeiken over stierenvechten, walvisvaart maar ohwee als iemand commentaar op Zwarte Piet heeft.

  Dan meteen zeiken over Amerika. Als Nederland echt nog steeds niet in ziet hoe fout die ZP eruit ziet komen we voor de rest van de wereld echt over als een dom en achterlijk volk.

 32. Waarheid over RTL NL

  Humberto Tan< heeft nooit Geen menig, Lult altijd maar mee aan tafel!

  Zelfs al zijn gasten aan tafel worden bepaalt door: Erland Galjaard heeft Tan geen inspraak in en zal nooit geburen, moet precies doen wat Erland Galjaard zegt anders is show kwijt en doei zwarte piet.

 33. Fenna

  Anonymous
  maandag 30 november 2015 om 13:49

  Als mensen er met gestrekt been ingaan moeten ze niet verwachten dat er met nuance op gereageerd word. Overigens is Blackface niet 1-op-1 te vergelijken met Zwarte Piet.

 34. Gare Gario

  @Fenna Inderdaad, Humberto kan beter om nuance vragen aan die ZwartePiet hater!

 35. Marly van der velden Lover

  dat beloofd nog wat vanavond! dit gaat zeker een staartje krijgen

 36. peter

  Hoeveel zwarte worden er in de vs neergeschoten???
  Dus in de vs zijn ze ook racistische. dus probeer eerste jullie eigen probleem op te lossen.

 37. Anoniem

  Mensen het is 2015 laat dat zwarte Piet gedoe toch los!
  Cadeautjes worden niet gekocht door een oude man met een baard maar door hardwerkende ouders etc.

 38. Zwarte Piet.

  Boycotten die H.Tan.

 39. Anoniem

  Tokkkies zijn pro zwarte Piet.

 40. jan

  Iedereen die hier op deze site zeikt over zwarte piet is wel met dit fenomeen groot gebracht.Dit duurde ongeveer 3 a 4 jaar en dat was het. Op die leeftijd weten ze niet eens wat discriminatie is laat staan dat ze nadenken was zwarte piet een slaaf. Het is gewoon een kinderfeest verstiert door een of andere Quinsy Gario die geen leven heeft en aandacht nodig heeft .Triest figuur

 41. The Lab

  Eens met het feit dat mensen die Williams wijzen op misstanden in zijn eigen land gewoon geen argumenten hebben. Dat gezegd hebbende vind ik Williams gewoon een zeikerd die geen verschil weet te maken tussen Blackface en Zwarte Piet, zoals ook veel Nederlandse tegenstanders van Piet. Als je dat onderscheid niet kunt of wilt maken, als je de grote verschillen niet begrijpt, bemoeilijkt dat een goede discussie zeer!

 42. Twan

  Hij staat open voor mensen met de zelfde mening als hem. Waarom niet een voorstander erbij zetten al heeft dat weinig zin want die krijgt geen kans want meneer Tan is alles behalve neutraal bij dit onderwerp.

 43. Jay

  Humerto Tan die het vermoorden en martelen van dieren gelijkstelt met zwarte Piet. Dan ben je echt niet helemaal lekker in je bovenkamer hoor.

 44. Bart V.

  Nederland zou gewoon eens 5 december afschaffen en net als de rest van de wereld rond de kerstboom pakketjes neerzetten. Kinderen voor liegen dat het allemaal uit Spanje komt, van en goedheiligman op een paard op het dak (!) met een stoomboot, het is allemaal zo achterhaalt. Kinderen van 2, 3 jaar zijn tegenwoordig al heel handig met een I-phone, dus waar hebben we het nog over ?

 45. Jaap

  @Bart V.

  Wereldvreemde meeloper.

 46. mark

  Williams; ‘Ik was geschokt door de aanblik van blanken die zich vermommen. Uitgerekend in Nederland, dat progressieve landje waar iedereen high en homoseksueel is.
  Hij is dus te gast in een land waar iedereen high en homoseksueel is, ga terug naar de VS en kom nooit meer terug, anders zeg ik het tegen Sinterklaas.

 47. Gare Gario

  @Bart V.
  maandag 30 november 2015 om 14:43

  Want de kerstman bestaat echt? :D

  Trouwens, de kerstman komt voort uit Sinterklaas.

 48. mark

  Williams is getrouwd met een Nederlandse blanke man, er zijn staten in de VS die daar zo hun gedachten over hebben.

 49. Anoniem

  Vertelt die Amerikaan ditzelfde verhaal ook in Iran? Daar zijn ook zwarte pieten!

  Nee, dat durft hij niet….

 50. Joop

  Ross moet gewoon weer gaan schilderen…

 51. Asjemenou

  Een documentaire kan zo gefaked worden als ze zelf willen! Ik kan ook een docu maken waarin een bevolkingsgroep / cultuur zwart gemaakt wordt.

 52. Zeur Piet

  Dat wordt “Voetbal Inside” en “Nog Meer Voor Mannen” vanavond!
  Tan slaan we over!! Geen begrip voor die Zeur Piet!

 53. Relcam

  @Gare Gario

  Bart heeft met geen woord over de Kerstman gerept. Dat maak jij ervan, schele.

 54. Max

  Kan Humberto ook mee in de zak naar Spanje? Wat een zeur!

 55. Erwin

  Hij heeft geen kroeshaar

 56. Pietlut

  Alsof het toerisme afneemt in de U.S.A. na al die negers die afgeknald worden. Nee het zit zo de islam is nu al jaren erg populair als onderwerp en de negertjes worden vergeten. En daar kunnen de onderbelichten niet goed tegen vandaar. En laat het zwartepieten gedoe een uitkomst zijn! Heerlijk toch om zoveel aandacht te krijgen om op kinderzieltjes te trappen! Maar ja als je zwart bent kun je je huidje gebruiken om je achtergesteld te voelen voelt dat niet heerlijk? En het levert zo veel aandacht op!
  Welnu ik maak geen geld meer over naar arme landen want geld aannemen van een blanke dat doe je toch niet als zwartje toch??
  Doei

 57. mark

  Humberto Tan moet ook de Minions uitnodigen.

 58. Punani

  Die Tan is ook een meeloper. Twee jaar geleden had hij nog geen enkel probleem met onze Piet.

 59. Anoniem

  ze moeten de d//dstraf geven die zw°te kloot zak

 60. Anoniem

  Op het moment dat de NPO min of meer besloten heeft deze discussie niet of nauwelijks meer te voeren en Zwarte Piet te handhaven begint hij weer met deze onzinnige discussie. Zwarte Piet komt uit de 14e of 15e eeuw, de slavernij begon pas 3 eeuwen later. Heeft dus niets met elkaar te maken.

 61. Anoniem

  @Relcam

  Bart had het over andere landen die cadeautjes rond de kerstboom doen en die mensen daar vertellen toch echt wel aan hun kinderen dat het van de kerstman komt, wat net zo’n grote leugen is als Sinterklaas.

 62. Ano Nymous

  Er moet ook maar eens gekeken worden naar het schertsfiguur Kerstman. Waarom zijn het altijd dikbuikige mannen met een witte baard? En dieren die er niet voorgemaakt zijn trekken een slee voort met zware pakjes…nee dan zit je kinderen geen verhaaltjes te vertellen? Afschaffen die poppenkast.

 63. Jan Modaal

  Geen enkel land doet cadeautjes rond de kerstboom.

 64. Anoniem

  Wat een walgelijke racistische reacties hier van de pro pietjes.

 65. Anoniem

  22:02, de zwartjes willen de baas spelen.
  Dat doen ze maar in de rimboe.

 66. Martijn

  Mijn kleurentelevisie gaat op zwart!

 67. Anoniem

  “De Amerikaanse Oscarwinnaar Roger Ross Williams zag Nederland altijd als een zeer tolerant en vooruitstrevend land. Dat beeld werd voor hem volledig omver geschopt toen hij Zwarte Piet zag. Hij ziet onze traditie als een uiting van racisme en maakte er voor CNN de korte documentaire ‘Blackface’ over. Hij hoopt dat hierdoor Andere landen druk op Nederland gaan uitoefenen om een einde aan Zwarte Piet te maken.” bron: website RTL Late Night.

  De insteek is dus om Nederland te laten zwichten en de druk op te voeren. Zijn insteek is erg onhandig en verkeerd. Het enige wat hij had moeten zeggen is: om Nederland een spiegel voor te laten houden. Meer niet, dan hadden mensen misschien nog proberen te luisteren/kijken. Nu krijg je meteen het idee dat deze man Nederland alleen maar negatief onder de aandacht wil brengen. Zijn uitspraken hebben dus al meteen een averechts effect. Doel niet bereikt wat mij betreft.

 68. Anoniem

  Een zwarte Amerikaan.
  Dus dubbel dom.

 69. The Lab

  @Anonymous
  maandag 30 november 2015 om 22:55

  Och, dit meen je niet. Die documentaire heet nog ‘Blackface’ ook? Net zo dom als een documentaire maken omdat je tegen de elfen van de Kerstman bent en die docu ‘Dwergwerpen’ noemen.

 70. Krista

  Ik wil enkel verwijzen naar de documentaire maker Arnold Jan Scheer en zijn boek en documentaire Zwartgemaakt die tot op heden nog door geen enkele omroep is uitgezonden. Het is bizar, want dit geeft juist de correcte historische feiten, de oorsprong, de nuancering en de begrijpelijke, maar verkeerde aannames van tegenstanders. Hij is geloof ik vorig jaar wel bij DWDD geweest nav het boek, maar de documentaire verdient het om op een goed tijdstip te worden uitgezonden. Aub met ondertiteling voor Dhr Williams. Tan sprak over nuance, Tan sprak over geef iemand een kans. Tan: laat deze documentaire op TV zien. Niemand is hier tegen democratie. Iedereen is gelijk. Men is tegen beschuldigingen van racisme die ongebaseerd zijn. Laat ook de intellectuelen van NL zich uitspreken en niet enkel de PVV aanhangers. Zend deze belangrijke documentaire uit en ken uw eigen historie en cultuur en geniet daarna van een fantastisch Sinterklaas feest waarin iedereen zich zal herkennen als mens van welke kleur dan ook.

 71. Allochtoon

  L.S.

  Ten eerste de Amerikaan Ross. Nstuurlijk typisch amerikaans om in de wereld op zoek te gaan naar de splinter, en de balk in eigen ogen niet te zien. Als er een volk rascistisch is; dan zijn dat Amerikanen.

  Bij Amerikanen ligt het altijd aan de rest van de wereld: 1960; Communisten, toen dat niet meer geloofwaardig was, 1970; Midden-Oosten, 1980; alle oliestaten waaronder Irak, 1990; Afrikaanse grondstof staten, 2000; Afrika en Afghanistan, enfin; Amerikanen zijn de meeste hypocriete bastards van deze wereld. Altijd naar een ander wijze en schreeuwen, maar onder tussen het ene wereldconflict na het nader “aansteken”. Landen destabilistaie is hun specialiteit geworden…

  Ten tweede bleek het filmpje bij CNN; 10x te zijn bekeken. De grootsprakige domme Amerikaanse houding heeft dus tot niets geleidt buiten Nederland om.

  Ten derde de vreemde analogische vergelijkingen van Humberto Tan van; de Surinaamse zwarte pieten discussie van de Amsterdam Zuid Oost kliek. Als je deze discussie vergelijkt met; het spaanse stieren vechten, en het japanse walvisjacht dan kan hij beter zijn schoolgeld gaan terug halen. Die analogische vergelijking is net zo zuiver als zijn gefaalde Nederlandse rechtenopleiding waarvan hij dus ook niets snapte.

  Al met al is Humberto Tan dus weinig inhoudelijke en net zo sensatie belust in zijn wanna be talkshow als Ross…..

 72. Karin

  ^
  KLOPT! Amerika heeft de wereld totaal gedestabiliseerd.

 73. Allochtoon

  En dan nu de surinaamse hamvraag voor Humberto, met surinaams accent..:

  ” boy Humberto…wie was zo num hee.. je vader?”.

  Die was er niet, want die volgende dus de surinaamse cultuur van; buitenvrouwen.

  En dan in de media de fijne Nederlandse huisvader spelen…met een Nederlandse vrouw…ach…..ja……Humberto Tan…

  Universiteit van Amsterdam heeft ie nooit gehaald, en zijn voorgaande brother: Regilio Tuur haat hem……

  Het hypocriete gezicht van RTL Late Night a.k.a. Midnight…

 74. T0kkie

  ^

  Je bent gewoon een misgunner en een hater.

 75. Allochtoon

  @TOkkie

  Nee hoor; alleen die achterbakse Surinaamse cultuur ben ik niet zo van gediend.

  En als Humberto zogenaamd de discriminatie wil aantonen door een door de mand gevallen Amerikaanse sensatie zoekende documentaire maker aan te stellen – letterlijk en figuurlijk -; dan ben je gewoon een Surinamer die misbruik probeert te maken van zijn kleur doormiddel van drogredenen.

  Overigens; Humberto erkent schuld en biedt publiekelijk zijn excuses aan voor zijn bewust begane fout, maar in ieder geval toerekenbare misstand.

  Dat soort “brothers” en “sisters” hebben we een broertje dood aan in dit land. Net als de corrupte Surinaamse politiek en Bouta; surinaams boegbeeld, leider, en grootste coke dealer van Zuid Amerika.

  Zou me schamen als Surinaamse piet voor zo een zogenaamd; fijne goede cultuur zoals Humberto dat als; “echte Nederlandse huisvader” hypocriet wil doen voorkomen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.