De Leeuw openhartig over tv-carrière: ‘Ik scoor minder’

Paul de Leeuw was ooit dé grote ster van de zaterdagavond, maar dat is al lang verleden tijd. En dat realiseert de VARA-presentator zich zelf ook. “In voetbaltermen: ik zit nog steeds in het linkerrijtje, maar ik moet oppassen dat ik niet in het rechterrijtje kom“, zegt hij in een interview met Linda.TV. “Ik zit onderin in het linkerrijtje. Maar de kwaliteit is nog steeds goed. Technisch ben ik goed in het linkerrijtje, maar ik scoor minder. Ik heb het goede programma nog niet gevonden.

Toch is hij sinds kort op tv met Kun Je Het Al Zien, op de late zondagavond van NPO 1. “Maar dat kan niet op prime time. Ik moet nog zoeken naar weer een goed programma.”

Een goed format vinden is lastig voor De Leeuw. “Ik kan niet zo’n strak format als een programma van Linda de Mol presenteren, maar ik zou ook niet iets als Chantal Blijft Slapen kunnen maken. Ik zou me irriteren, het niet volhouden. Bij iemand logeren is de hel. Bij mij komt ze er ook niet in.

Van slechte kijkcijfers kan De Leeuw goed ziek zijn. “Ik bekijk ze en analyseer ze vooral. Ik complimenteer andere mensen ook als ze hoge kijkcijfers hebben gehaald. Dat hoort bij tv-maken.”

Er zijn ook mensen die het niet doen en er geen last van hebben, maar ik heb er wel last van als een ander hoger scoort. Het is concurrentie. En anders moet je niet meedoen. Je wil de beste zijn. Alleen ik ben nu in een fase gekomen dat je ze links en rechts laat inhalen.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen