Sesamstraat-omroep NTR vindt verhuizing prima

Paul Römer, baas van omroep NTR, vindt het begrijpelijk dat de herhaling van zijn programma Sesamstraat verhuist van NPO 1 naar het digitale themakanaal NPO Zappelin Xtra. Dat heeft hij laten weten aan diverse media. Römer zegt bij De Telegraaf niet verrast te zijn. “De cijfers van de herhaling lopen al jaren terug en tegelijkertijd komen er steeds meer digitale alternatieven. Het is jammer, want als maker wil je natuurlijk op zo’n mooi tijdstip zitten. Maar wij begrijpen dit besluit wel.

Tegen de Volkskrant zegt Römer dat hij al even aan het idee heeft kunnen wennen. “Feit is dat het programma niet meer zo goed scoort als vroeger. We staan niet te springen dat dit gebeurt, maar het belangrijkste is dat Sesamstraat blijft bestaan en dat het via allerlei wegen te zien is.

Sesamstraat is nog steeds ‘on demand’ te bekijken en de originele uitzending blijft gewoon op NPO 3 staan. Alleen de lineaire herhaling op NPO 1 verhuist, benadrukt Römer.

Is dit het einde van Sesamstraat? Zeker niet. Niks is voor eeuwig, zeker tv-tijdstippen niet“, zegt hij in het AD.

Het kinderblok tussen 17.00 en 18.00 uur verdwijnt bij NPO 1, omdat de zender het vijf uur-slot weer groot wil maken met de talkshow Tijd voor MAX.

Waar de kinderprogramma’s zo’n 100.000 scoren, heeft Tijd voor MAX de potentie om de 500.000 kijkers-grens te passeren.

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen