Catherine Keyl: ‘Ik ken BN’ers met hiv’

Foto: Roy BeuskerCatherine Keyl weet van een aantal bekende Nederlanders dat ze hiv hebben. Dat heeft de tv-diva laten weten op Radio 1. Keyl werd door de zender gevraagd naar haar mening over de Amerikaanse media-aandacht voor Charlie Sheen, die heeft bekend hiv te hebben. “Jullie waren geloof ik nogal verbaasd dat er zo veel publiciteit over was, maar ik denk dat ik een paar bekende Nederlanders ken die hiv hebben en die nog liever dood zouden gaan dan dat ze het ooit in de publiciteit zouden brengen.”

Ze vervolgt: “Dus als het in de publiciteit zou komen en ze zouden het zelf vertellen, dan denk ik dat het hier ook een hot item zou zijn, hoor.”

Roddelmedia zouden vol op zo’n verhaal duiken, denkt Keyl. “Er zijn overal slechte mensen en er zijn altijd mensen die misbruik willen maken van je bekendheid.”

Volgens haar heerst er nog altijd een enorm taboe op hiv. “Ik denk dat het met hiv besmet zijn veel meer dark is, om deze term te gebruiken, dan jullie denken. Ook in Nederland hoor. Jullie zijn er veel te optimistisch over.”

Over waarom het dan een taboe is, zegt Keyl: “Dat moet je niet aan mij vragen, maar over de mensen die het hebben en er niet over willen praten.

Keyl gaat de namen van BN’ers met hiv in elk geval niet onthullen. “Ik ga nog liever dood dan dat ik namen noem. Dat gebeurt niet. Maar het is wel werkelijkheid.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen