Jack van Gelder: ‘Heel gek, maar ik mis NOS niet’

Jack van Gelder mist de NOS niet. Dat heeft de presentator, die sinds kort voor Ziggo Sport werkt, laten weten op Radio 2. Van Gelder kijkt zonder vreemde gevoelens naar uitzendingen van zijn vorige werkgever. “Het is heel gek, maar nee, ik mis het niet. Het is zoiets idioot. Als ik een NOS-programma zie dan zie ik gewoon een programma alsof ik een ander programma zie. Het is niet zo van: daar stond ik, daar heb ik gezeten en dit heb ik meegemaakt“, aldus de sportpresentator.

Hij vervolgt: “Ik denk dus dat het voor mij het goede gevoel aangeeft dat het zo mooi was. Ik mocht door de voordeur naar buiten en heb een geweldig afscheid gehad. Prima.”

Van Gelder denkt dat het boek wel dicht was. “Men heeft heel lang getwijfeld of ik langer dan mijn pensioenleeftijd plus een half jaar in dienst kon blijven. In die tussenperiode is Sport1 gekomen, de voorganger van Ziggo Sport. Zij kwamen meteen met een driejarige overeenkomst en een perspectief waarvan ik dacht: dat kan wel eens wat zijn.”

Uiteindelijk mocht ik bij de NOS ook drie jaar blijven en toen begon ik toch nog even te twijfelen. Ik heb er altijd fijn gewerkt, maar ik had zoiets van: als ik nog een keer een stap wil maken en buiten de gebaande paden wil treden, moet ik dit doen.”

Bij Ziggo Sport heeft Van Gelder ook zijn eigen programma: Peptalk. “We hebben de show nu twee keer gedaan. Het is elke maandag van 20.10 tot 20.35 uur. We hebben alleen maar leuke reacties. We hebben alleen vervelende reacties van mensen die geen Ziggo kunnen ontvangen.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen