Freek Vonk jaagt op neushoornstropers in tv-show

Freek Vonk krijgt een derde tv-show van BNN. Na Freek Vonk in Australië en Freek Vonk in Latijns-Amerika opent hij in het nieuwe Freek Tegen De Stropers de jacht op neushoornstropers in Zuid-Afrika. Dat heeft de omroep vandaag laten weten. Vonk reist zondag af naar Zuid-Afrika voor de opnames van de vierdelige documentaireserie. “Neushoornstropers gaan gruwelijk te werk, vaak hakken ze de hoorn af met een bijl terwijl het dier nog leeft“, vertelt de getergde presentator.

Babyneushoorns waarvan de moeder is gestroopt worden vervolgens aan hun lot overgelaten, en komen na een paar dagen om van de honger en de dorst. Het is vreselijk. Dit schreeuwt om aandacht en hier moet wat aan gedaan worden.”

Neushoorns moeten beschermd worden, aldus Vonk. “Neushoorns leven al meer dan 50 miljoen jaar op aarde. Ze hebben onder andere ijstijden en grote prehistorische hyena’s overleefd. Het zijn machtige dieren die respect verdienen. Maar als de illegale jacht in dit tempo doorgaat, dan sterven ze uit en zijn we te laat. De situatie is zeer schrijnend.”

Vonk gaat mee met een patrouilleteam dat met gevaar voor eigen leven stropers opspoort. Hij laat zien hoe ernstig de bedreiging voor neushoorns is en welke middelen er worden ingezet om uitsterving van deze machtige dieren te voorkomen.

Freek Tegen De Stropers zal in het voorjaar van 2016 te zien zijn bij BNN.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen