Voorgangers wensen Ruben succes met 5 Tegen 5

Ruben Nicolai blaast de legendarische spelshow 5 Tegen 5 vanavond nieuw leven in op RTL 4. Tussen zeven en half acht treedt hij in de voetsporen van zijn voorgangers Willem Ruis, Winston Gerschtanowitz, Gordon, Peter Jan Rens en Carlo Boszhard. En die hebben allemaal – op de overleden Ruis na – een leuke videoboodschap ingesproken voor de presentator. Daarin wensen de heren hem veel succes met deze televisieklus. “Maak er een puinhoop van“, adviseert Gordon bijvoorbeeld.

Nicolai vindt het een eer om zich in dit ‘illustere’ rijtje te voegen. “Ik keek het programma vroeger met gekamde haartjes in pyjama op de bank en heb er ontzettend veel zin in.”

In‘5 tegen 5 spelen twee teams van vijf spelers bestaande uit familieleden tegen elkaar. In totaal spelen ze vier rondes en een finale. Per ronde krijgen de teams één vraag.

Elke vraag is eerder aan 100 mensen voorgelegd: een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Het doel van het spel is om te raden wat het Nederlandse publiek heeft geantwoord op deze vraag. De teams winnen geld voor elk goed geraden antwoord.

De waarde van elk antwoord staat gelijk aan het aantal mensen dat het juiste antwoord heeft gegeven. Het team dat na de vijfde ronde de meeste euro’s heeft verzameld, speelt de finale, waarin ze kans maken op maar liefst 5000 euro.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen