SBS-Gallyon hekelt ontslag van oudere tv-vrouwen

Gallyon van Vessem vindt het ontslag van oudere tv-vrouwen zeer kwalijk. Dat geeft ze aan in weekblad Privé. Van Vessem ergert zich aan de omgang met tv-vrouwen. “Het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat kerels tot weet ik veel hoe oud wel op de televisie zitten en vrouwen niet. Maar dat is typisch Nederlands, want in Amerika worden de vrouwelijke nieuwsanchors van CNN en ABC en CBS op handen gedragen. Daar zijn ze trots op, want zij hebben meer levenservaring, meer autoriteit.”

In Nederland is dat anders, aldus de presentatrice. “Het is volstrekt belachelijk dat je er als Nederlandse vrouw vanaf gekukeld wordt vanwege een bepaalde leeftijd. Duvel op.”

Van Vessem hoopt dat het haar niet overkomt. “Daar ga ik echt niet aan mee doen en als het me gebeurt, ga ik zwaar in protest, haha.”

Ze denkt dat het goed komt. “Hart scoort onwijs goed en onze jongste presentator Mirella is 38. We zijn bijna allemaal boven de veertig en ik heb nog nooit een mailtje gelezen van iemand waarin staat: ‘Die wijven zijn te oud, gooi ze eruit!’”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen