SBS-Gallyon hekelt ontslag van oudere tv-vrouwen

Geplaatst op wo 07 okt 2015 om 15:59

Gallyon van Vessem vindt het ontslag van oudere tv-vrouwen zeer kwalijk. Dat geeft ze aan in weekblad Privé. Van Vessem ergert zich aan de omgang met tv-vrouwen. “Het is natuurlijk volstrekt belachelijk dat kerels tot weet ik veel hoe oud wel op de televisie zitten en vrouwen niet. Maar dat is typisch Nederlands, want in Amerika worden de vrouwelijke nieuwsanchors van CNN en ABC en CBS op handen gedragen. Daar zijn ze trots op, want zij hebben meer levenservaring, meer autoriteit.”

In Nederland is dat anders, aldus de presentatrice. “Het is volstrekt belachelijk dat je er als Nederlandse vrouw vanaf gekukeld wordt vanwege een bepaalde leeftijd. Duvel op.”

Van Vessem hoopt dat het haar niet overkomt. “Daar ga ik echt niet aan mee doen en als het me gebeurt, ga ik zwaar in protest, haha.”

Ze denkt dat het goed komt. “Hart scoort onwijs goed en onze jongste presentator Mirella is 38. We zijn bijna allemaal boven de veertig en ik heb nog nooit een mailtje gelezen van iemand waarin staat: ‘Die wijven zijn te oud, gooi ze eruit!’”
13 Reacties op “SBS-Gallyon hekelt ontslag van oudere tv-vrouwen”


 1. Vincent

  Refereert hiermee dus naar Margreet Spijker.

 2. Anoniem

  Ze praat onzin in Amerika word het avondnieuws op alle grote zenders door een man gepresenteerd.

  En in de ochtendshows zie je ook geen fossielenvrouwen.

 3. Anoniem

  Ze praat onzin op de Amerikaanse zenders zie je ook amper oudewijven.

  De avondnieuwsuitzendingen op de grote zenders hebben allemaal mannen als presentator. En in de ochtend zie je ook geen fossielen.

 4. R.van Meer.

  Ik weet nog dat ik vreselijk kwaad geworden ben op SBS6, ik keek altijd naar HVN, maar nadat Cilly Dartel, Milika Peterzon ontslagen zijn, heb ik er NOOIT meer naar gekeken, en dat ga ik ook nooit meer doen.

 5. Marc E. Putto

  Met mooie ouwe wijven is niets mis, Patricia P. voorop.

 6. Anoniem

  Milika is toch halfdood inmiddels dus SBS was er bijtijds bij.

 7. Tweetniet

  ” Oudere TV vrouwen ” ?? Huidige TV is toch voor ouderen bestemd?

 8. yessica

  @16.39: afgezien van de programma’s van MAX en GTST valt dat wel mee, hoor.

 9. Anoniem

  @Marc E. Putto: Patricia Paay zal nooit meer een contract krijgen bij een tv-zender, en dat heeft ze louter aan zichzelf te danken door vreemde uitspraken te doen over een aantal tv-bobo’s zoals John de Mol.

  Heel dom van haar.

 10. Anne E.

  Gallien is toch lesbies? Warom staat dat niet bij artikel want zei vindt het jamer dat oude vrouen onslagen worden maar zei vind hun mischien gewoon heel aantrekkelijk dus dat zei op oudere vrouwe valt ? ‘

 11. Van

  “in Amerika worden de vrouwelijke nieuwsanchors van CNN en ABC en CBS op handen gedragen”

  De klok horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Dit geldt echt voor een piepklein handjevol oudere vrouwen, Gallyon. Maar in de VS is het juist vele malen slechter gesteld dan in Nederland. Ze heeft een punt, maar met deze onderbouwing haalt ze dat hele punt onderuit. Eerst onderzoek, dan pas roeptoeteren.

 12. rob

  Paay heeft andere dingen te doen op het moment.
  Maar zijn toch wel oudere vrouwen op de buis. Linda de Mol, Tensen. dat Duitse kreng, volgens mij nog wel meer ook.

 13. Roberto

  “Als het mij overkomt dan ga ik in zwaar protest” Welk protest? De sociale zekerheid is de laatste jaren zo afgebroken naar Amerikaanse maatstaven dankzij dit Kabinet Rutte dat Bonden en alles wat vroeger garant stond voor de gemiddelde werknemer, geen enkele vuist meer kunnen maken als het om het sociale welzijn van de gemiddelde arbeider in dit land. Tegenwoordig maakt de multinational uit wat goed is voor haar en schijt aan jou als individu en je sociale zekerheid, zolang je nog wat opbrengt kan je blijven en anders ophoepelen ongeacht hoelang je al voor het bedrijf werkt of in je is geïnvesteerd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.