SBS 6 definitief verder met Utopia: ook in 2016 op tv

SBS 6 gaat definitief verder met Utopia. De realityshow zal ook in 2016 dagelijks te zien zijn om 19.30 uur. Dat heeft de tv-zender laten weten in een persbericht. Peter Lubbers, programmabaas van SBS, is blij met de kijkcijfers. “Utopia weet elke werkdag gemiddeld 700.000 kijkers aan zich te binden. Hiermee scoort het programma bovengemiddeld voor SBS6 met 12,1 procent in de doelgroep 20 tot 54 jaar (gemiddeld 9,6 procent). Hiermee geeft Utopia een stabiele basis aan de vooravond van SBS 6.”

Ook inhoudelijk is Lubbers tevreden. “Programma-inhoudelijk is het sociale experiment nog zeker niet ten einde. Daardoor biedt Utopia genoeg mogelijkheden voor 2016, en voor onze kijkers. Kortom: alle reden om door te gaan!

De opnames van Utopia begonnen op 31 december 2013. Een groep van vijftien bevlogen mensen gaven hun huidige leven op om samen een compleet nieuw bestaan op te bouwen. Een nieuwe gemeenschap, op een plek waar geen regels, geen wetten en geen machtsverhoudingen zijn.

Bijna twee jaar later is de zoektocht naar de ideale samenleving nog steeds in volle gang, aldus SBS. “Reden genoeg om door te gaan. Aan de succesformule wordt niks gewijzigd, onveranderd gaat het programma door.”

Utopia heeft tot nu toe al 15.864 uur aan opnamemateriaal opgeleverd.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Is Gordon over zijn tv-hoogtepunt heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen