RTL 4 neemt Over De Streep over van KRO

RTL 4 neemt het tv-programma Over De Streep over van de KRO. Angela Schijf volgt Arie Boomsma op als presentator. Dat heeft de commerciële zender laten weten. RTL’s programmabaas Erland Galjaard is enthousiast. “De thematiek en achterliggende gedachte van Over De Streep is voor RTL 4 van enorme toegevoegde waarde. Juist in deze tijden zijn begrip, vooroordelen wegnemen en naar elkaar luisteren essentiële thema’s voor onze kijkers“, aldus de televisiebaas in een reactie.

Het programma krijgt bij RTL 4 een andere vorm. Waar bij de KRO jongeren centraal stonden, zijn dat bij de commerciële zender volwassenen. Het doel van de show is om onverschilligheid en onbegrip tussen mensen tegen te gaan en wederzijds respect te stimuleren.

Erland Galjaard: “Door het programma ook een nieuwe richting te geven, waarbij juist volwassenen in herkenbare (werk)omgevingen, zoals bejaardentehuizen, ouders en leraren de uitdaging aangaan, kunnen we vernieuwen binnen dit al bestaande gegeven.”

Met de zeer getalenteerde Angela Schijf als toegewijde en populaire host gaan we dus een heel mooi en bijzonder programma maken.”

De productie blijft in handen van Jessica Villerius. “Wij zijn ontzettend blij met deze mooie kans. Over De Streep is ons ontzettend dierbaar, we zien nog steeds iedere dag hoe het mensen raakt. We zijn dus heel dankbaar dat we nu nóg meer doelgroepen deze ervaring kunnen geven.

Angela Schijf is vereerd met de presentatieklus. “Het is een prachtig, integer programma. Ik vind het heel eervol om er aan mee te werken. Dat ik de presentatie op me neem, is een stap buiten mijn comfortzone. En laat dat nu precies zijn, waar het in dit programma over gaat.”

Schijf en Villerius zitten donderdag in RTL Late Night om te vertellen over het programma, dat vanaf voorjaar 2016 te zien is op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen