Sanoma schrijft af op SBS: tv-series minder waard

De uitzendrechten die SBS heeft van buitenlandse series als NCIS en The Big Bang Theory verliezen waarde. Daarom schrijft moederbedrijf Sanoma dit kwartaal 14 tot 18 miljoen euro af op de zenders van de Nederlandse zendergroep. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt. De opkomst van videodiensten als Netflix raakt de traditionele tv-zenders vooral in het genre buitenlands drama. Online kijken is in trek, omdat men zelf kan bepalen wanneer en hoeveel afleveringen er worden gekeken.

Traditionele zenders als Net5, SBS 6 en Veronica dienen slechts één keer per week een aflevering op en dat trekt de kijker minder en minder.

Dat leidt nu tot een afschrijving van het rechtenpakket van SBS. “Veranderingen in het competitieve medialandschap en consumentengebruiken leiden tot een afwaardering van internationale fictie“, luidt de officiële verklaring van Sanoma.

Buiten de afschrijving van het rechtenpakket om, is Sanoma verder te spreken over de resultaten van SBS. Volgens het moederbedrijf slaat de crossmediale strategie van SBS aan.

SBS is niet de enige zendergroep die last heeft van dalende kijkcijfers voor buitenlands drama. Zo is de CSI-avond van RTL 4 al geruime tijd een zorgenkindje, terwijl dat vroeger een hitavond was.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen