Diederik Jekel: ‘NOS snapt wetenschap niet’

Wetenschapper Diederik Jekel, bekend van De Wereld Draait Door, vindt dat de NOS te weinig kennis in huis heeft op het gebied van wetenschap. Dat heeft hij laten weten op Twitter. Jekel noemt een NOS-item over de ophef rond rood en bewerkt vlees ‘gênant’. “Ik ben gewoon een dag chagrijnig dat de NOS gewoon geen wetenschapsjournalisten in dienst neemt. Ik ben niet snel kwaadsprekend over collega’s maar onze enige niet-commerciële nieuwsvoorziening snapt wetenschap niet.

De NOS moet vaker wetenschappers benaderen, vindt hij. “Vraag ons eens om hulp of neem ze aan naast je sport- en politiekverslaggevers. Is toch raar?

NOS-baas Marcel Gelauff vindt het aannemen van wetenschapsjournalisten niet nodig. “Ik kan me niet voorstellen dat Marcel nog steeds kan denken dat generalisten ook over wetenschap kunnen…“, zegt Jekel echter.

Ik vind de journalisten daar heel goed werk doen maar wetenschap gaat keer op keer fout en dat kan niet meer. Gelauff denkt volgens mij dat het voor interpretatie open is en er geen waarheden zijn. Ligt bij beta anders.

Jekel benadrukt dat wetenschap ‘in elk mogelijk maatschappelijk debat een steeds belangrijkere rol speelt’.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen