Roy Donders nam bewust lange tv-pauze

De soap van Roy Donders keert vanavond terug voor een vierde seizoen op RTL 5. De fans hebben het een tijdje zonder moeten doen, want het is alweer een jaar geleden dat hij voor het laatst te zien was. En dat terwijl er tussen de eerste drie seizoenen nooit langer dan een half jaar zat. Een bewuste keuze, aldus Donders in het AD. “Ik wilde echt alle aandacht bij mijn winkel hebben, dat is mijn basis. De mode is in de afgelopen 2 jaar wat simpeler geworden, met minder glitters en applicaties.

Donders had tijd nodig om zich aan te passen aan de nieuwe tijd. “Dus ik ben in de afgelopen maanden gaan speuren naar nieuwe merken, ook uit het buitenland, die we kunnen verkopen. En ik heb ook een eigen kledinglijn opgezet, daar gaat gigantisch veel werk in zitten.”

Nu staat Donders weer volop in de tv-schijnwerpers. En dat brengt ook de nodige aandacht met zich mee. “Vanaf dag één heeft de producent tegen mij gezegd: trek je niets aan van negatieve reacties. Ik ga er nuchter mee om. De één vindt mij een vieze homo, dat mag. De ander vindt mij een leuk zakenjongetje, ook goed.”

Ik lees bewust geen roddelbladen en bekijk ik geen social media. Dan kan ik me nergens aan ergeren. Ik gun het de mensen die mij niks vinden niet dat ze zien dat ik hun mening niet trek.”

De Roy Donders-soap is vanavond om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Lees het hele interview met Donders vandaag in het AD, via Blendle.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen