Renate Gerschtanowitz gelooft niet in vluchtelingenhaat

Renate Gerschtanowitz denkt niet dat er vluchtelingenhaat is in Nederland. Dat liet ze vandaag blijken op 100% NL. Volgens de presentatrice van Shownieuws wil élke Nederlander wel vluchtelingen helpen. “Ik denk dat er niemand in Nederland is die een vluchtelingengezin dat alles heeft achtergelaten en echt uit wanhoop weg is getrokken níet willen helpen. Dat vertik ik te geloven“, aldus Gerschtanowitz, die betrokken is bij de vluchtelingencrisis vanwege haar werk als ambassadeur van Unicef.

Dat er vluchtelingen zijn die klagen, begrijpt Gerschtanowitz wel. “Als jij met je gezinnetje drie of vier jaar in een vluchtelingenkamp zit, waar je heel weinig kan en mag doen, dan is er een moment dat je zegt: ‘Dit kan niet, mijn leven en dat van mijn kinderen staat stil!’”

Het is heel fijn dat zo’n kamp er is, maar het is geen luxe.

Dat haar man Winston Gerschtanowitz voor de Postcode Loterij enorme geldprijzen uitdeelt in Nederland, vindt ze niet ongepast in een tijd waarin miljoenen mensen op de vlucht zijn. Volgens haar doet de loterij namelijk veel voor het goede doel.

Gerelateerd: Renate Gerschtanowitz: ‘Praat met vluchtelingen!’ (vorige week)

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen