Renate Gerschtanowitz: ‘Praat met vluchtelingen!’

Foto: SBSRenate Gerschtanowitz denkt dat het goed eens als gewone Nederlanders eens in gesprek gaan met vluchtelingen. Dat heeft ze gezegd op Radio 538. De Shownieuws-presentatrice denkt dat er veel onbegrip is onder het Nederlandse volk. “Het is een lastige discussie, maar ik denk dat het eens handig is om in plaats van óver vluchtelingen te praten mét vluchtelingen te praten en hun verhaal te horen. Dat heeft bij mij ook een verandering teweeggebracht“, aldus het SBS 6-gezicht.

Volgens Gerschtanowitz heeft het woord ‘vluchteling’ een vervelende lading gekregen. “Het zijn net als ik en veel mensen die nu luisteren gewoon papa’s en mama’s. Je wil niet dat je kind ergens zit waar ze niets hebben.”

Veel mensen keren zich tegen de komst van vluchtelingen. “Je kunt niemands angsten zomaar opzij zetten. Sommige mensen weten niet wat ze voor hun gevoel in hun mik geduwd krijgen. Ik begrijp het ook wel, maar de basis is dat deze mensen uit wanhoop handelen.

Gerschtanowitz denkt vooral dat de politiek heeft geblunderd. “Wat me verbaast is dat iedereen het maar heeft laten gebeuren. Dit had je echt al jaren geleden kunnen zien aankomen. De politiek heeft daar een vergissing in gemaakt.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen