Peter R. de Vries vindt critici asielbeleid erg provinciaal

Het valt Peter R. de Vries op dat veel vluchtelingen-critici erg provinciaal en kleingeestig zijn. Dat laat hij blijken in een column op zijn website. De Vries vindt die critici alles behalve werelds. “Het gekke is dat juist de Nederlanders die over de motieven van veel vluchtelingen nogal makkelijk oordelen, zelf nauwelijks de grens over durven“, zegt hij. “Als ze twee weken op vakantie naar de Costa Brava gaan worden ze op Schiphol door familie uitgezwaaid alsof ze een enkele reis hebben geboekt.”

Sneu, vindt De Vries dat. “In de koffer zitten hagelslag, pindakaas en drop. Op de bestemming bestellen ze louter Heinekenbier, want dat kennen ze tenminste.

En ’s avonds gaan ze eten in een Nederlands restaurant, aldus een geërgerde De Vries. “In plaats van zich eens te wagen aan de lokale gerechten.

En op de terugreis zeggen ze in het vliegtuig dat ze thuis eerst een bruine boterham met kaas gaan klaarmaken, een glas melk willen drinken en dat ze snakken naar een haring met uitjes.”

Het tergt De Vries dat juist díe mensen klagen dat vluchtelingen zich niet aanpassen. “Het zijn dat soort dingen die me mateloos irriteren.”

De hele column van Peter R. de Vries kunt u lezen op zijn website.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen