NRC en Telegraaf prijzen Floortje Dessing hemel in

Floortje Dessing wordt de hemel in geprezen in het NRC Handelsblad en in De Telegraaf. De tv-recensenten van beide kranten laten zich lovend uit over haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Dat is te lezen in de kiosk. Er keken woensdag 1,8 miljoen mensen naar het programma van Dessing. “Als er één programma is dat er elke aflevering prachtig uitziet, is het wel Floortje naar het einde van de wereld“, zegt Telegraafs Marcel Peereboom Voller.

Voor de opnames moeten Dessing en haar enige cameraman soms wel dagen en dagen naar de plaats van bestemming reizen. “En dan tóch dat ene mooie shot maken bij zonsondergang, van Floortje op de uitkijk.

Daarnaast levert de redactie volgens Voller topwerk af. En: “Als we dan toch bezig zijn: Floortje Dessing maakt over deze vrijbuiters meer dan bijzondere reportages.

NRC’s Hans Beerekamp is het volledig met hem eens. Volgens hem is Dessings programma veel meer dan een reisprogramma. “De serie gaat vooral over reizen als metafoor, over Fernweh en het verlangen naar echtheid en authenticiteit.

Wat hebben we dat nodig, nu, vooral op televisie. Bij elke vorm van ophef, chagrijn, afgunst en ander verwend gedrag, zouden we subiet een aflevering van Floortje Dessing moeten bekijken om onszelf te hervinden.

Ook Beerekamp prijst het camerawerk, de presentatie en het redactiewerk. Hij heeft nu al zin in de aflevering van volgende week. “Ik word er nu al een beetje lyrisch van.

Lees de tv-recensies in De Telegraaf en NRC Handelsblad via Blendle.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen