NRC en Telegraaf prijzen Floortje Dessing hemel in

Floortje Dessing wordt de hemel in geprezen in het NRC Handelsblad en in De Telegraaf. De tv-recensenten van beide kranten laten zich lovend uit over haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Dat is te lezen in de kiosk. Er keken woensdag 1,8 miljoen mensen naar het programma van Dessing. “Als er één programma is dat er elke aflevering prachtig uitziet, is het wel Floortje naar het einde van de wereld“, zegt Telegraafs Marcel Peereboom Voller.

Voor de opnames moeten Dessing en haar enige cameraman soms wel dagen en dagen naar de plaats van bestemming reizen. “En dan tóch dat ene mooie shot maken bij zonsondergang, van Floortje op de uitkijk.

Daarnaast levert de redactie volgens Voller topwerk af. En: “Als we dan toch bezig zijn: Floortje Dessing maakt over deze vrijbuiters meer dan bijzondere reportages.

NRC’s Hans Beerekamp is het volledig met hem eens. Volgens hem is Dessings programma veel meer dan een reisprogramma. “De serie gaat vooral over reizen als metafoor, over Fernweh en het verlangen naar echtheid en authenticiteit.

Wat hebben we dat nodig, nu, vooral op televisie. Bij elke vorm van ophef, chagrijn, afgunst en ander verwend gedrag, zouden we subiet een aflevering van Floortje Dessing moeten bekijken om onszelf te hervinden.

Ook Beerekamp prijst het camerawerk, de presentatie en het redactiewerk. Hij heeft nu al zin in de aflevering van volgende week. “Ik word er nu al een beetje lyrisch van.

Lees de tv-recensies in De Telegraaf en NRC Handelsblad via Blendle.

8 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
John M.
oktober 31, 2015 06:08

Weer iedere keer ’n grandioze aflevering. Floortje doet het uitstekend.

Gast
Pjotr
oktober 30, 2015 23:57

Floortje is een verademing te midden van alle nep en afgunst in dat Hilversum.
Blijf dat volhouden Floortje!

Gast
Reinardus
oktober 30, 2015 20:10

Ontroerend mooi programma. Knap gemaakt.

Gast
echtwaar
oktober 30, 2015 16:01

Terecht, het programma van Floortje is TOP.

Gast
bart
oktober 30, 2015 14:52

Ik vond er geen reet aan.

Gast
Pake
oktober 30, 2015 10:44

Floortje maakt hele mooie programma’s.

Gast
Mosselman
oktober 30, 2015 10:34

eens, was een prachtige aflevering.

Gast
Martijn
oktober 30, 2015 10:26

En terecht!

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen