NRC en Telegraaf prijzen Floortje Dessing hemel in

Geplaatst op vr 30 okt 2015 om 10:24

Floortje Dessing wordt de hemel in geprezen in het NRC Handelsblad en in De Telegraaf. De tv-recensenten van beide kranten laten zich lovend uit over haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. Dat is te lezen in de kiosk. Er keken woensdag 1,8 miljoen mensen naar het programma van Dessing. “Als er één programma is dat er elke aflevering prachtig uitziet, is het wel Floortje naar het einde van de wereld“, zegt Telegraafs Marcel Peereboom Voller.

Voor de opnames moeten Dessing en haar enige cameraman soms wel dagen en dagen naar de plaats van bestemming reizen. “En dan tóch dat ene mooie shot maken bij zonsondergang, van Floortje op de uitkijk.

Daarnaast levert de redactie volgens Voller topwerk af. En: “Als we dan toch bezig zijn: Floortje Dessing maakt over deze vrijbuiters meer dan bijzondere reportages.

NRC’s Hans Beerekamp is het volledig met hem eens. Volgens hem is Dessings programma veel meer dan een reisprogramma. “De serie gaat vooral over reizen als metafoor, over Fernweh en het verlangen naar echtheid en authenticiteit.

Wat hebben we dat nodig, nu, vooral op televisie. Bij elke vorm van ophef, chagrijn, afgunst en ander verwend gedrag, zouden we subiet een aflevering van Floortje Dessing moeten bekijken om onszelf te hervinden.

Ook Beerekamp prijst het camerawerk, de presentatie en het redactiewerk. Hij heeft nu al zin in de aflevering van volgende week. “Ik word er nu al een beetje lyrisch van.

Lees de tv-recensies in De Telegraaf en NRC Handelsblad via Blendle.
8 Reacties op “NRC en Telegraaf prijzen Floortje Dessing hemel in”


 1. Martijn

  En terecht!

 2. Mosselman

  eens, was een prachtige aflevering.

 3. Pake

  Floortje maakt hele mooie programma’s.

 4. bart

  Ik vond er geen reet aan.

 5. echtwaar

  Terecht, het programma van Floortje is TOP.

 6. Reinardus

  Ontroerend mooi programma. Knap gemaakt.

 7. Pjotr

  Floortje is een verademing te midden van alle nep en afgunst in dat Hilversum.
  Blijf dat volhouden Floortje!

 8. John M.

  Weer iedere keer ’n grandioze aflevering. Floortje doet het uitstekend.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.