Werkloze Ruud de Wild wint Marconi Oeuvre Award

Ruud de Wild is de winnaar van de Marconi Oeuvre Award 2015, een prominente Nederlandse radioprijs. Dat is vandaag bekendgemaakt in De Nieuws BV op Radio 1. De vakjury hoopt dat het radiowerk van Ruud de Wild nog een flinke staart gaat krijgen. Hoewel de radio-dj sinds zijn ontslag bij Radio 538 nog geen nieuw thuis heeft gevonden, wenst de jury hem nog ‘een lange radiotijd’ toe. “Ik ben er heel blij mee. Ik mis het medium radio nog elke dag“, reageert hij.

De 46-jarige Ruud de Wild is volgens de vakjury een exceptionele radiomaker die een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld in het Nederlandse radiolandschap.

Met zijn show Ruuddewild.nl, die sinds 1999 te horen is geweest op 3FM, Radio 538, Qmusic en sinds 2010 weer op Radio 538, heeft Ruud de standaard-mannetjes-hitradio-formule geheel veranderd.”

In een ontwapenende vorm, uit duizenden te herkennen, heeft De Wild een eerlijke, persoonlijke, bewust onhandige, vrolijke en muzikale manier gevonden waarin hij uniek is en anders klinkt dan anderen, vindt de jury.

In april kreeg Ruud de Wild te horen dat zijn middagshow op Radio 538 moest stoppen. Tegen zijn zin verliet hij de zender voortijdig. Sindsdien houdt hij zich voornamelijk bezig met zijn succesvolle schilderwerk.

De Marconi Oeuvre Award 2015 is wat de jury betreft dan ook vooral bedoeld om iedereen te laten weten dat de unieke radiomaker een nieuwe plaats verdient op een nationale radiozender.

De prijs wordt uitgereikt tijdens Het RadioGala van het Jaar van AvroTros dat plaatsvindt op woensdag 11 november in Theater Amsterdam.

Vorig jaar won Edwin Evers de award.

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen