Jochem ‘behoorlijk ziek’ van floppen We Are Family

Foto: RTLJochem van Gelder baalde er afgelopen voorjaar vreselijk van dat zijn tv-show We Are Family genadeloos flopte op SBS 6. Dat vertelt de 52-jarige presentator in Avrobode. Zowel RTL 4 als SBS 6 kwamen dit voorjaar met een nieuwe talentenjacht rond kinderen: waar Superkids scoorde, was We Are Family een kijkcijferdrama. “Afgelopen seizoen heb ik met We Are Family voor het eerst ervaren hoe het voelt als een programma minder goed scoort dan iedereen had gehoopt.

Van Gelder kon de verwachtingen niet waarmaken. “Daar was ik behoorlijk ziek van, want het was op mijn lijf geschreven en ik had er mijn ziel en zaligheid in gestopt. Maar ik ben wel een ervaring rijker.

De finale van We Are Family trok slechts 303.000 kijkers op prime time zaterdagavond. “Werken voor SBS 6 is grillig“, beseft hij zich. “De verwachtingen zijn hoog, dus je moest keihard presteren.

Wat dat betreft was werken voor de NCRV comfortabeler. “Bij de NCRV was er nooit een moment dat ik me afvroeg of er wel een volgend seizoen van Praatjesmakers zou komen. Ik stond er ook niet bij stil of mijn contract wel zou worden verlengd; het was bijna een zekerheid.

Die zekerheid is er bij SBS minder, hoewel Van Gelder wel vertrouwen heeft in zijn loopbaan. “Ik krijg veel kansen. Dat heeft te maken met het groot aantal programma’s dat SBS 6 lanceert en het feit dat we minder presentatoren hebben dan bijvoorbeeld RTL.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen