Caroline de Bruijn verkiest soap boven theater

Caroline de Bruijn vindt Goede Tijden Slechte Tijden voor haar persoonlijk het hoogst haalbare als actrice. Dat vertelt ze in de Avrobode. De Bruijn peinst er niet over om de soap in te ruilen voor een theatercarrière. “Hoe heerlijk op het toneel staan ook is, ik mis het niet om in een bus naar Winschoten of Maastricht te gaan om daar de honderdste voorstelling te doen“, zegt de actrice, die benadrukt dat ze bij Goede Tijden steeds weer andere scènes speelt. “Geen dag is hetzelfde.

Werken voor GTST is volgens haar een ware luxe. “Stel je eens voor: je bent acteur, je komt ’s ochtends je kleedkamer binnen, je kleding hangt klaar, in een uurtje word je prachtig gemaakt en daarna mag je gewoon spelen – in de meest letterlijke zin van het woord. Dat is toch een feest?

Werken buiten GTST wordt ook lastig voor De Bruijn. Ze speelt als zo lang Janine, dat ze vanwege het Swiebertje-effect mogelijk amper geboekt zal worden. “Dat zou kunnen. Het is nu eenmaal een feit dat je het als acteur moet doen met de rollen die je krijgt aangeboden.

Die afhankelijkheid en het wachten op een telefoontje, vind ik heel naar. Moet ik de lol die ik heb in elke dag mogen spelen opzij zetten voor misschien een gastrol in een andere serie?

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen