‘Jeroen Pauw móet NPO 1-programma’s promoten’

NPO 1 heeft Jeroen Pauw de opdracht gegeven om regelmatig aandacht te besteden aan andere programma’s op de zender. Dat zei tv-recensent Jean-Pierre Geelen dinsdagavond in Pauw. Geelen sprak in Pauw zijn ergernis uit over het feit dat talkshows zo veel aandacht besteden aan tv. Hij onthulde daarbij wat hem tijdens een voorgesprek is verteld. “Die redacteur heeft me verteld dat jullie bij NPO 1 de NPO 1-opdracht hebben, namelijk af en toe iemand van NPO 1 in jullie programma halen.

Het leidt tot zoutloze interviews, vindt Geelen. “Wat mij stoort is de toon waarop dat gebeurt. Dat is ook mijn bezwaar tegen het gemiddelde kunst- en cultuurprogramma op tv: het is poeslief en elkaar feliciterend.

Terwijl je op een heel zinnige manier over tv op tv zou kunnen praten, als je het lef hebt om eens te kunnen zeggen: ‘Het deugt niet.’”

De gemiddelde talkshow heeft volgens Geelen minstens één presentator van een tv-programma te gast. Dat was dinsdagavond bij Pauw ook het geval: daar schoof Frans Bauer aan om zijn NPO 1-programma Viva Le Frans te promoten.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Is Gordon over zijn tv-hoogtepunt heen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen