Frans Bauer vindt Jean-Pierre Geelen kortzichtig

Frans Bauer vindt dat tv-recensent Jean-Pierre Geelen op een wel heel cynische manier naar emo-televisie kijkt. Dat liet de AvroTros-ster dinsdagavond blijken in Pauw. Geelen liet zijn ongezouten mening horen over een aflevering van RTL 4’s Verslaafd, waarin een afgekickte man zijn vriendin ten huwelijk vraagt. “Natuurlijk is vanuit de programmamakers gesuggereerd om dat huwelijksaanzoek te doen en natuurlijk zoomen ze dan in op die meid die van niets wist en gaat huilen“, zei hij.

Effectbejag, vindt Geelen het. “En natuurlijk zetten ze daar vette violen onder. Dat maakproces heeft niet veel te maken met oprechte emoties, maar met het ensceneren ervan. Het uitbaten ervan.

Bauer is het daar absoluut niet mee eens. “Ik vind het een beetje kortzichtig eigenlijk. Als ik nou naar dat programma kijk zie ik gewoon iemand die heel gelukkig is dat hij van zijn probleem af is en op een voor hem heel bijzonder moment zijn vrouw ten huwelijk vraagt.”

Dan kun je er van alles bij bedenken, dat het commercieel is en dat er geld mee wordt verdiend, maar in de basis zie ik iemand die uit een ongelukkige situatie is gekomen en die een beetje zijn geluk terugvindt.”

Dit is nu eenmaal hoe televisie werkt, aldus Bauer. “Ik zeg niet dat de camera erbij moet, maar ik zeg zeker dat het mag.

Bauer is overigens geen lezer van Geelens column. “Ik heb het nog nooit gelezen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen