Jean-Pierre Geelen stopt als tv-recensent

Jean-Pierre Geelen stopt als tv-recensent van de Volkskrant. Dat bevestigt hij in een interview met Villamedia. Geelen denkt dat veel omroepbazen blij zijn met het nieuws. “De tv-wereld verweet mij vaak dat ik elitair ben en met dedain over televisie schrijf. Ik ontken dat altijd, want ik hou best van televisie. Ik heb een bepaalde stijl; licht vilein, soms ironisch. Maar ik zit niet handenwrijvend voor de tv om te kijken wat ik nu weer met de grond gelijk kan maken. Neuh.”

De tv-columns van Geelen zijn deze week voor het laatst te lezen. Hij krijgt vanaf december een dagelijkse column in V, het doordeweekse tweede katern van de krant.

We willen de heldere en analytische toon van Geelen behouden voor het katern en hem een bredere scope geven“, zegt V-chef Chris Buur.

Geelen wordt opgevolgd door een poule van tenminste vijf redacteuren. Buur: “We hebben voor een poule gekozen om meerdere specialismen te kunnen aanboren en in te kunnen spelen op het nieuwe tv-kijken: het Netflix-achtige kijkgedrag dat het lineaire kijken langzamerhand lijkt in te halen.”

Een goed idee, denkt Geelen. “Je moet het eindeloze YouTube-aanbod meenemen, dramaseries, nieuws en actualiteit kijken en Twitter volgen; het is eigenlijk niet te doen voor één mens“, zegt hij.

Geelen begint half december met zijn nieuwe column.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen