Europese tv-show MTV EMA in 2016 vanuit Rotterdam

Foto: Fred de GrootDe Europese televisieshow MTV Europe Music Awards-show (MTV EMA) wordt volgend jaar november uitgezonden vanuit de Rotterdamse concertzaal Ahoy. Dat heeft MTV vandaag bevestigd. Het is de tweede keer dat de awardshow in Rotterdam plaatsvindt en de derde keer in Nederland. De Rotterdamse wethouder Pex Langenberg is trots. “De komst van dit fantastische muziekevenement draagt bij aan de internationale profilering van Rotterdam als festivalstad.

Peter van der Veer, directeur Ahoy Rotterdam, is even blij. “In 1997 hebben wij dit prachtige muziekevenement al eens mogen huisvesten. In 2016 op dezelfde plaats maar in een compleet gerenoveerd en uitgebreid Sportpaleis van Ahoy. Onze stad en alle Nederlanders kunnen straks trots zijn op de meest memorabele editie van de MTV EMA’s ooit.”

Bruce Gillmer, programmadirecteur muziek bij MTV’s moederbedrijf Viacom, denkt dat Rotterdam ‘de perfecte setting’ is. “We kijken er naar uit om samen te werken met de stad Rotterdam, met de rijke historie, exceptionele infrastructuur en gepassioneerde muziekfans, het is een ideale locatie voor de show.

MTV EMA wordt op zondag 6 november 2016 om 21.00 uur live uitgezonden gaan worden vanuit Ahoy.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen