Gemma en Marga niet blij met Douwe Bob naar ESF

Babe-zangeres Gemma van Eck (foto) en Luv’-zangeres Marga Scheide zijn er niet over te spreken dat Douwe Bob door AvroTros is geselecteerd als Eurovisie Songfestival-inzending. Dat laten ze weten in weekblad Story. De dames vinden dat AvroTros te veel macht heeft. “Dat hij ons land mag vertegenwoordigen is allemaal even tijdens het Eurovisie Songfestival tussen neus en lippen ‘onder ons’ geregeld en bekokstoofd. Ik weet niet of ik daar wel zo blij mee ben“, aldus Van Eck.

Daar is Scheide het mee eens. “Wat me een beetje stoort, is dat er geen voorselectie of jury aan te pas is gekomen. Ik vind dat voor zo’ n internationaal festival iedereen een liedje mag insturen. We hebben hartstikke goede componisten en tekstdichters in ons land en zij staan nu allemaal buitenspel.

Bovendien kent Scheide Douwe Bob nauwelijks. “Ik zou echt niet weten wat ik van deze artiest moet vinden. Ik heb z’ n naam weleens voorbij horen komen, maar ik kan me niet één liedje van hem herinneren.

Ook Van Eck weet niet wie hij is. “Ik heb hem voor het eerst gezien in De Wereld Draait Door en dacht: oh..! En dat gevoel heb ik nog steeds. Oh..! Ik weet niet zo goed wat ik van Douwe Bob moet vinden.

Lees het hele interview in weekblad Story (via Blendle).

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen