Gemma en Marga niet blij met Douwe Bob naar ESF

Babe-zangeres Gemma van Eck (foto) en Luv’-zangeres Marga Scheide zijn er niet over te spreken dat Douwe Bob door AvroTros is geselecteerd als Eurovisie Songfestival-inzending. Dat laten ze weten in weekblad Story. De dames vinden dat AvroTros te veel macht heeft. “Dat hij ons land mag vertegenwoordigen is allemaal even tijdens het Eurovisie Songfestival tussen neus en lippen ‘onder ons’ geregeld en bekokstoofd. Ik weet niet of ik daar wel zo blij mee ben“, aldus Van Eck.

Daar is Scheide het mee eens. “Wat me een beetje stoort, is dat er geen voorselectie of jury aan te pas is gekomen. Ik vind dat voor zo’ n internationaal festival iedereen een liedje mag insturen. We hebben hartstikke goede componisten en tekstdichters in ons land en zij staan nu allemaal buitenspel.

Bovendien kent Scheide Douwe Bob nauwelijks. “Ik zou echt niet weten wat ik van deze artiest moet vinden. Ik heb z’ n naam weleens voorbij horen komen, maar ik kan me niet één liedje van hem herinneren.

Ook Van Eck weet niet wie hij is. “Ik heb hem voor het eerst gezien in De Wereld Draait Door en dacht: oh..! En dat gevoel heb ik nog steeds. Oh..! Ik weet niet zo goed wat ik van Douwe Bob moet vinden.

Lees het hele interview in weekblad Story (via Blendle).

10 Commentaren
Nieuwste
Oudste Meest gewaardeerde
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Gast
Den Draaiert Joost
november 1, 2015 11:56

Ach ja, het songfestival is een fosielevenement uit een ver verleden toen alles nog volgens lijnen liep.

Gast
b
oktober 30, 2015 16:55

Dacht dat AVRO/TROS het voor dit land regelt , lijkt mij dus logisch dat ze een vinger in de pap hebben. De dames kwebbel hebben gedacht , waarom vragen ze mij niet om advies. Nou dat komt omdat maar weinig mensen weten wie deze dames zijn . Denk dat AVRO/TROS echt wel mensen heeft die dergelijke dingen regelen. Zal niet op Maandag morgen bij een bakje koffie beslist worden.

Gast
Pake
oktober 30, 2015 16:51

Yoshi wil deze trutten nog wel eens horen. Ik niet. Succes Douwe.

Gast
Yoshi
oktober 30, 2015 16:16

Ze moeten hun mond houden. Lekkere voorselectie houden, zijn ze vergeten hoe het met Treble, Sieneke of Joan Franka zijn afgegaan??

Domme mutsen! Respect voor Douwe Bob en ik wil deze dames wel eens horen als hij de finale haalt.

Gast
Mark
oktober 30, 2015 16:02

Die ouwe taarten leven nog in de oertijd, draaien thuis waarschijnlijk nog LP’s, en weten dus niet hoe het muziekwereldje tegenwoordig werkt.

Gast
Spinner&Ritzer
oktober 30, 2015 15:43

Pff, Douwe Egberts doet het beter…

Gast
XYZ
oktober 30, 2015 15:43

Toen alles nog zo ging zoals zij willen was het elk jaar huilen met de pet op voor Nederland, dus wat willen ze nou eigenlijk?

Gast
Kaaskijker
oktober 30, 2015 15:30

Weet je, ik had niks met rockchick Anouk en Treintje Oosterhuis. En nu is het Douwe Bob. Dat is meer mijn smaak. Douwe is jong en zonder groot oeuvre maar overduidelijk getalenteerd.

En Jan Smit, Cornald Maas en dj Daniël Dekker waren toch de jury? Ach een beetje mopperen over de inzending hoort er bij. Anders is er aan.

Gast
Patrick
oktober 30, 2015 15:18

Wie?

Gast
Bert
oktober 30, 2015 15:12

Zeg Gemma en Marga, 1982 belde net. Ze willen dolgraag met jullie een plaat maken.

Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen