Albert Verlinde hoopt op nieuwe komedieserie

Foto: RTLAlbert Verlinde vindt dat het tijd is voor een nieuwe Nederlandse komedieserie. Dat zegt de RTL 4-ster in zijn column in TROS Kompas. Het valt Verlinde op dat er de laatste tijd ontzettend veel nieuw Nederlands drama is, maar dat één genre buiten de boot valt: komedie. “En dat is allerminst komisch te noemen. Waar zijn de nieuwe Zeg ‘Ns Aaa, In De Vlaamsche Pot of Oppassen? Die reeksen zijn niet eenvoudig om te maken, maar met al dat Nederlandse tv-talent moet het lukken“, zo vertelt hij.

Verlinde juicht het toe dat er zo veel Nederlandse series zijn. “Mochten we in het verleden blij zijn met twee dramaseries per tv-seizoen, in 2015 buitelen de Nederlandse series over elkaar heen en ze zijn allemaal van topkwaliteit.

De showkenner kijkt er graag naar. “In één week tijd zag ik laatst Overspel, Penoza, Zwarte Tulp, Dokter Tinus, Bluf en Flikken Maastricht voorbijkomen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen