Wendy van Dijk wálgt van De Telegraaf

Wendy van Dijk haalt voor de tweede keer dit jaar keihard uit naar De Telegraaf. Ze vindt de journalistiek die de krant bedrijft ‘kansloos’. Dat heeft ze laten weten op 100% NL. De Telegraaf schreef donderdag een paginagroot artikel over haar tv-collega Martijn Krabbé, waarin wordt beweerd dat iedereen bij hem wegloopt. “Dan heb je het ook weer over een krant, hè. Het is een bloody shame wat die gasten allemaal doen, zeggen en schrijven. Dat vind ik echt stuitend“, briest Van Dijk.

De RTL 4-ster vindt dat De Telegraaf structureel te ver gaat. “Als je bekend bent weet je heus wel wat er bij komt kijken en dat je in de publiciteit komt, maar men denkt maar het recht te hebben om alles te kunnen zeggen en schrijven over privélevens.”

Volgens Van Dijk maakt het De Telegraaf niet uit of een verhaal wel waar is of niet. “Het gaat erom dat er kinderen in het spel zijn. Zij staan op het schoolplein en daar worden ook dingen tegen gezegd. Het kan gewoon niet.”

Bovendien is Krabbé altijd het haasje, aldus Van Dijk. “Hij wordt altíjd door de mangel gehaald. Vorige keer was er ook een heel verhaal over een affaire hier en daar en over Amanda. Toen heb ik hem gebeld en zei ik: ‘Ik wil er voor gaan staan, Martijn, ik vind het niet meer kunnen.’”

Dan is hij zo lief en rustig en zegt hij alleen maar: ‘Wat kan ik er tegen doen?’ Ik had al lang gek geworden. Hij blijft altijd maar beleefd, rustig en lief, maar ik vind het echt schandalig.”

Krabbé heeft zelf ook gereageerd op het stuk op Evert Santegoeds‘ pagina Privé. Hij zegt: “Het lijkt wel een doodverklaring! Maak je geen zorgen; gaat heel goed!! X

Een halfjaar geleden viel Van Dijk ook al uit tegen De Telegraaf. “Gadverdamme, Telegraaf. Wát een kansloos stuk over onze huwelijksreis. Zoooo vermoeiend weer én negatief.”

Van Dijk en haar man Erland Galjaard hebben een zeer moeizame relatie met de Nederlandse pers, vooral als het gaat om kritische journalisten. Galjaard heeft zelfs gezegd dat hij de gemiddelde journalist ‘vrij beperkt’ vindt.

Lees ook:
Wendy van Dijk boos om ‘kansloos stuk’ in Telegraaf (maart)
Wendy van Dijk verklaart woede-uitbarsting (maart)
‘Die Erland Galjaard is echt van het padje’ (juli)
Wendy van Dijk: ‘Ik ben ontzettend positief’ (september)

 

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen