‘Die Erland Galjaard is echt van het padje’

Foto: EenVandaagTv-baas Erland Galjaard, zijn tv-zender RTL 4 en vrouw Wendy van Dijk krijgen er flink van langs van ’s lands grootste tv-recensenten Marcel Peereboom Voller (Telegraaf), Jean-Pierre Geelen (Volkskrant) en Hans Beerekamp (NRC). Dat is deze week te lezen in de Nieuwe Revu. Galjaard en zijn vrouw staan bekend om hun zeer moeizame relatie met de pers. De tv-baas vindt de gemiddelde journalist zelfs ‘vrij beperkt’. “Die Galjaard is echt van het padje“, zegt Beerekamp nu.

Het uiten van kritiek op Galjaard is voor veel mediamensen onverstandig, omdat hij een flinke vinger in de pap heeft in medialand. Als een kritische, niet aan RTL gelieerde journalist tóch een kritische noot kraakt, wordt die direct neergesabeld door Galjaard.

Ook Geelen heeft te maken gehad met de lange tenen van Galjaard. De RTL-baas vindt de tv-kritieken van Geelen ‘lachwekkend’ en noemt hem ‘jaloers’, omdat hij kritisch was over zijn ‘heel goede column’ in Broadcast Magazine.

Geelen laat nu blijken dat hij Galjaard juist lachwekkend vindt. “Hoe grotesker de reacties van mensen als Galjaard, hoe vermakelijker ik het vind. Hij lijdt aan iets wat typerend is voor de tv-wereld: als presentatoren en bazen succes hebben dan gaan ze geloven dat het grote filosofen zijn, dat ze hebben nagedacht over de wereld.”

Voller vindt vooral dat Galjaard is doorgeslagen met tv waarin zielige mensen worden ‘geholpen’. “In het juryrapport van De Machiavelliprijs werd RTL de nieuwe kerk genoemd. Het moet niet gekker worden.

Galjaard riep in zijn column in Broadcast Magazine op tot positieve tv, zonder cynische noot. Voller: “Gevolg daarvan is wel dat ik Humberto niet meer kan aanzien; die zogenaamde lichtheid van het bestaan zonder wrijving is niet te doen.

Wendy van Dijk, de vrouw van Galjaard en daarmee de first lady van RTL, doet zich ook voor als positiviteitsgoeroe. Tot ergernis van tv-recensent Geelen.

Geelen: “Wendy van Dijk wordt nu als een positiviteitsgoeroe gezien, maar vijftien jaar geleden vroeg ze nog aan mensen of ze spaghetti uit elkaars broek wilden eten.

Lees meer over Erland Galjaard en zijn hekel aan kritiek.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen