RTL houdt vast aan Zwarte Piet

Foto: Roy BeuskerRTL neemt geen afscheid van Zwarte Piet. Ook in het komende seizoen van het RTL Telekids-programma De Club van Sinterklaas zullen de hulpjes van Sinterklaas zwart zijn. Dat heeft het tv-station laten weten aan het ANP. Volgens RTL worden de pieten neergezet als kinderhelden en behouden ze daarom ‘hun eigen uiterlijk’. “We zien het Sinterklaasfeest als een feest voor kinderen en staan achter hetgeen we de afgelopen jaren hebben uitgezonden“, zegt een woordvoerder.

“Juist omdat het een feest voor kinderen is, is eenduidigheid in onze ogen heel belangrijk”, aldus de zender.

Toch sluit RTL niet uit dat het uiteindelijk, net als Nickelodeon, zwicht voor de tegenstanders van Zwarte Piet. “Mocht op termijn de uitkomst van de maatschappelijke discussie vragen om een verandering van het uiterlijk van piet, dan zullen wij daarin volgen.

Nickelodeon komt dit jaar met ongeschminkte pieten en het Sinterklaasjournaal voerde vorig jaar ook al enkele veranderingen door.

Tegenstanders van Zwarte Piet vinden het niet leuk dat piet zwart is.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen