Quinsy Gario verbaast zich niet over Piet-besluit RTL

Quinsy Gario, die initiatiefnemer was van de actie ‘Zwarte Piet is racisme’, kijkt er niet vreemd van op dat RTL ervoor heeft gekozen om verder te gaan met Zwarte Piet. Dat laat de activist vandaag weten op Twitter. Gario is een fel tegenstander van Zwarte Piet. Hij vindt het kwalijk dat RTL de eeuwenoude traditie in stand houdt, maar is tegelijkertijd absoluut niet verbaasd. “RTL koos al partij met Ushi, Dushi en door Gordon na ’39 met rijst’ drie nieuwe programma’s te geven“, zo laat hij weten.  

Dit is nou eenmaal de werkelijkheid in Nederland, aldus Gario. “Wie nog verbaast is over dit soort geld boven menselijkheid taferelen is naïef over de Nederlandse handelsgeest en geschiedenis.

Het ergert Gario dat dagblad Spits het nieuws op Twitter een ‘tegenvaller voor Quinsy Gario en andere Piet-activisten’ noemt. “Moet ik nu echt door jullie blootgesteld worden aan racistische replies hierop Spits? Verwijder de tweet aub”, zegt hij.

Mijn naam wordt niet eens in het artikel genoemd dus jullie faciliteren racistische treiterij met deze tweet.

Op Twitter zijn er vooral veel positieve reacties op het besluit van RTL. “I love RTL forever”, twittert Britt Dekker bijvoorbeeld.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen