RTL Boulevard mengt zich in vluchtelingendiscussie

RTL Boulevard vindt dat er een oplossing moet komen voor de vluchtelingencrisis. Dat hebben Albert Verlinde, Daphne Deckers en Nikkie Plessen gisteren laten weten aan de kijkers van RTL 4. Verlinde is kritisch over de rijke oliestaten in het Midden-Oosten. “Dubai en Qatar liggen daar ook in de buurt. Dat zijn rijke landen. Je hoort nou nooit dat er gezegd wordt: ‘Wij gaan eens even helpen.’ Ik vind dat ze zich niet erg in de discussie mengen. Dat continent mag ook wel wat vluchtelingen opnemen.

Volgens Deckers is het verwijt van Verlinde onterecht. “Ze nemen toch al miljoenen vluchtelingen op of zie ik dat verkeerd?

Deckers heeft zich ingelezen. “Ik heb in de Volkskrant laatst een stuk gelezen dat in de landen waar de smokkel begint, dat mensensmokkelaars daar alles aan gelegen is om de mensen te vertellen dat de mensen in de zevende hemel terechtkomen en dat ze het geheid gaan overleden en dat het geld aan de bomen zal groeien.”

Dat is ‘onwijs treurig’, meent Deckers. “Want die mensen betalen zo veel geld voor zo’n gevaarlijke overtocht. Zelfs al is het een goede boot, dan wordt het lek gestoken, omdat die mensensmokkelaars erop rekenen dat ze dan uit het water worden gehaald. Dat lukt voor heel veel mensen niet.”

Nikkie Plessen had ook een mening. “Ik denk dat Europa voor vluchtelingen de lekkerste plek is om naar toe te gaan. Ik denk dat ze niet eens naar Dubai of Qatar willen.”

Na de vluchtelingendiscussie in RTL Boulevard werd het nieuwe seizoen van Eigen Huis & Tuin besproken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen