Alexander Klöpping bekent: ‘Ik gebruik Popcorn Time’

Foto: SBSBlendle-baas Alexander Klöpping maakt gebruik van Popcorn Time, het illegale alternatief voor videodiensten als Netflix. Dat bekende hij woensdag in De Wereld Draait Door. Klöpping kijkt bijvoorbeeld de nieuwe Amerikaanse serie Mr. Robot via Popcorn Time. “Ik kijk dat dan niet op tv, maar met Popcorn Time enzo. Dat mag natuurlijk niet, maar dat doe ik dan toch. Daar zie je dan hoe series in Amerika af en toe opkomen. In Nederland is het nog niet op tv, maar het moet op tv komen“, vertelt hij.

Mr. Robot is een echte aanrader, aldus Klöpping. “Het gaat over een hacker, een jonge gast die voor een cyber security-bedrijf, dus hij helpt hackers af te wenden. Dan wordt hij verleid naar het activisme.”

Het is niet alleen ontzettend mooi gemaakt, maar het is ook de eerste serie die over hackers en computers gaat én realistisch is. Bij CSI gaan ze een crimineel opzoeken, dan zie je een lampje en hoor je een bliepje en opeens zien ze waar de boef is. Bij Mr. Robot is elke hack die je ziet realistisch. Dat is heel tof.

De Wereld Draait Door-kijkers die ook nieuwsgierig zijn, werden door presentator Matthijs van Nieuwkerk niet doorverwezen naar Popcorn Time: “De serie is uiteraard te bestellen op het internet. Zo kan het ook.”

Popcorn Time werkt ongeveer net als Netflix, met als belangrijk verschil dat Popcorn Time geen rechten van films en series aankoopt, dus illegaal is, maar wel een veel groter aanbod heeft dat bovendien gratis is.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen