Jan Kooijman niet gediskwalificeerd door Televizier

Jan Kooijman blijft in de race voor de Zilveren Televizier Ster Man. Hij wordt niet gediskwalificeerd. Dat heeft Televizier-baas Jeroen de Goeij vandaag laten weten. Kooijman beloofde iedereen die op hem zou stemmen een figurantenrol in de serie Bluf, maar mensen belonen voor hun stem is tegen de regels van de verkiezing. “Hierop zou diskwalificatie kunnen volgen, maar dat is in het geval van Jan Kooijman een al te zware maatregel“, laat De Goeij weten in een reactie.

Op de eerste plaats was Kooijman zich niet bewust van de nieuwe regel, aldus De Goeij. “Jan twitterde zijn actie uit enthousiasme. En toen hij begreep dat hoe de verkiezingsregels van dit jaar in elkaar zitten, heeft Jan de tweet snel offline gehaald.”

Vanwege de korte duur van de actie en het feit dat hij niet op de hoogte was van de nieuwe regels hebben wij in overleg met de notaris besloten Jan Kooijman hiervoor niet te diskwalificeren.

Bij het vaststellen van de einduitslag zal de notaris de onterecht uitgebrachte stemmen schrappen uit het eindresultaat. “Ze zijn nu eenmaal onreglementair. Vanwege de korte duur van de actie ziet het ernaar uit dat het effect van Jan’s tweet beperkt is gebleven en datzelfde geldt voor de te schrappen stemmen.

Bij deze kan ik alle fans van Jan Kooijman geruststellen: hij is nog in de race om de Zilveren Televizier-Ster van 2015.

Overigens maakt Kooijman niet veel kans op de prijs voor beste tv-presentator. In de tussenstand stond hij niet eens in de top acht.

Lees ook: Jan Kooijman loopt risico op diskwalificatie Televizier

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen