Ergernis over vrouwenkuiten op NOS-site

De nieuwsomroep NOS heeft bij lezers veel ergernis gewekt met een foto bij het artikel ‘Minder managers, maar wel meer vrouwelijke’. Dat blijkt uit reacties op sociale media. De NOS koos er in eerste instantie voor om het nieuwsartikel op te fleuren met een foto met daarop een stel in panty’s gehulde vrouwenkuiten. “Dit is een ‘vrouwelijke manager’ volgens de NOS. Waarom niet gewoon een foto van een diep decolleté?“, twitterde een geërgerde woordvoerster van vakbond FNV.

Nine denkt daar hetzelfde over. “Vrouwelijke managers zijn voor jullie niet meer dan een stel benen? Jammer hoor! Had daar geen betere foto bij gezet kunnen worden?

Lezeres Eva spreekt van een ‘seksistische’ foto. Maar ook mannen verbazen zich erover. “Een artikel over ‘Minder managers, maar wel meer vrouwelijke’. En dan een plaatje van de kuiten van een vrouw…“, aldus een mannelijke lezer.

De foto werd al snel aangepast door de NOS. Nu is de achterzijde van een volledig bedekte dame te zien met een stel ordners in haar hand. Maar ook die valt niet bij iedereen in de smaak. “Ik vind deze ook erg – kont en roze“, klinkt het.

Overigens worden niet alleen managementfuncties steeds vaker ingevuld door vrouwen. De NOS laat tegenwoordig de helft van de uitzendingen van het Achtuurjournaal presenteren door een vrouw (zie foto).

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen