Genomineerde Johnny de Mol oneens met Jan Slagter

Johnny de Mol, die met Syndroom tot de laatste drie genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring 2015 behoort, is het oneens met de kritiek van Omroep MAX-baas Jan Slagter op de televisieprijs. Dat heeft de RTL 4-ster laten weten in RTL Late Night. Slagter vindt het belachelijk dat Heel Holland Bakt níet is genomineerd en wijt dat aan het feit dat online stemmen lastig is voor ouderen. “Het is een publieksprijs. Het publiek heeft mogen stemmen“, luidt de reactie van De Mol.

Volgens De Mol had elk programma gelijke kansen. “Iedereen heeft mensen mogen inzetten, motiveren en op Facebook mogen oproepen. De kiezer heeft gesproken. Daar kun je niet zo heel veel discussie over hebben.”

Nicolette Kluijver, die met Expeditie Robinson genomineerd is, begrijpt Slagter wel een beetje. “Het inloggen is wel heel lastig. Je moet natuurlijk van alles doen om te kunnen stemmen. Het lukt mij wel, maar als je iets ouder bent is dat lastig. Maar dan nog: het is een publieksprijs.

Vooral het feit dat het onbekende programma Streetlab is genomineerd ten koste van Heel Holland Bakt, verbaast velen. Streetlab-jongen Stijn van Vliet: “Wij zijn eigenlijk net zo verbaasd als Jan Slagter, denk ik.”

Ik denk dat in deze tijd online gewoon een heel grote rol speelt. Dat is misschien aan het veranderen in televisieland. Wij filmen ook met handycams. Dat is wel een beetje content wat ook op internet te zien is. Daar maakt niet zo veel uit hoe er gefilmd is.”

Gerelateerd:  Jan Slagter is het zat: ‘Klaar met Televizier-verkiezing!’ (gisterenavond)

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen