Sander Dekker weet niet of HHB puur amusement is

Foto: TROSStaatssecretaris Sander Dekker (Media) werd woensdagavond stevig aan de tand gevoeld door Eva Jinek. De VVD’er wil af van puur amusement bij de NPO, maar liep spaak toen Jinek hem vroeg of hij Heel Holland Bakt puur amusement vindt. “Nou, dat weet ik niet. Nu gaan we toch die hele tv-gids af“, sputterde Dekker tegen. Jinek vond het zeer verbazingwekkend dat Dekker puur amusement wil verbieden, maar het niet kan definiëren. “U kunt het niet eens duiden“, riep ze.

Puur amusement is volgens Dekker niet precies te definiëren, maar: “Ze moeten geen kopie zijn wat je ook al bij de commerciële omroep tegenkomt. Ik kom nog wel eens programma’s tegen waarbij ik vraagtekens zet.”

Hij doelt vooral op TROS-programma’s. “Als we het hebben over Bananasplit of Animal Crackers, dan denk ik: hartstikke leuk, ik moet er ook om lachen, maar ik kom het ook tegen op commerciële zenders of op YouTube.”

Programma’s met meerwaarde vindt hij bijvoorbeeld het Journaal, De Wereld Draait Door en Jinek. “Bij elk programma moet je je afvragen wat de meerwaarde is.”

Amusement wordt niet geheel uitgebannen, benadrukt Dekker. Zo vindt hij het Muziekfeest op het Plein prima bij de NPO passen. “Dit vertegenwoordigt culturele waarde. Dit gaat om Nederlandse muziek.”

Maar als het gaat om tien Volendamse zangers op vakantie in Ibiza; daar heb ik wel mijn vraagtekens bij“, zegt hij, verwijzend naar de TROS-soap De Zomer Voorbij of de TROS-show De Beste Zangers van Nederland.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen