Bert Habets baalt van winstdaling RTL: -39 procent

Foto: Kastermans FotografieBert Habets , de algemeen directeur van RTL Nederland, is niet tevreden met het bedrijfsresultaat in het eerste halfjaar van 2015. Dat heeft hij vandaag laten weten in een persbericht. Hoewel de omzet steeg ten opzichte van het eerste halfjaar van 2014, namelijk van 224 naar 226 miljoen euro, daalde de winst van 44 naar 27 miljoen euro (-39 procent). “De eerste helft van 2015 heeft ons in financieel opzicht niet gebracht wat we hadden gehoopt“, geeft Habets ruiterlijk toe in het persbericht. 

RTL heeft last van de advertentiemarkt, stelt Habets. “Ondanks een stabiele performance van onze zenders hebben de dalende advertentiemarkt en onze investeringen in VOD, nieuwe programmering en nieuwe ventures zijn weerslag op ons winstniveau.”

Hij vervolgt: “Het goede nieuws is dat we een sterke basis hebben waar we op verder kunnen bouwen. Dat en onze drive om steeds weer boven onszelf uit te stijgen, betekent dat we niet wachten met handelen tot de storm gaat liggen.

Moederbedrijf RTL Group zag de winst wel stijgen tot 534 miljoen euro (+3 procent), vooral dankzij de Duitse RTL-zenders. Daar werd een recordwinst van 343 miljoen euro (+10 procent) geboekt.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen