Sander Dekker: ‘Traditionele tv heeft langste tijd gehad’

Foto: TROSStaatssecretaris Sander Dekker (Media) denkt dat de traditionele tv-zenders, zoals NPO 1, RTL 4 en SBS 6, over hun hoogtepunt heen zijn. Dat vertelt hij in een interview met Nu.nl. Kijken naar lineaire tv-zenders, tv-zenders die programma’s op een vast moment aan de kijkers voorschotelen, staat meer dan ooit onder druk. “De traditionele televisie heeft zijn langste tijd gehad. Dat tij is niet te keren. Het media consumeren is aan het veranderen“, zo laat de VVD-politicus weten.

Dekker gaat over het belastinggeld dat naar de NPO gaat en hij vindt het daarom vooral belangrijk dat de NPO zich aanpast aan de veranderende wensen van de consument.

Je wordt irrelevant als je prachtige programma’s maakt waar niemand meer naar kijkt. Dat vraagt dus om een andere manier van denken“, zegt hij.

Vorige week bracht SPOT, het marketingcentrum van de Nederlandse tv-zenders, nietsverhullende cijfers over lineair tv-kijken naar buiten.

In de eerste helft van 2015 is het aantal uren dat men lineair tv-kijkt gedaald met maar liefst 7 procent ten opzichte van de eerste helft van 2014.

Lees ook: Forse daling lineair tv-kijken: -7 procent in één jaar tijd

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen