‘Sander Dekker heeft Frank Visser weggejaagd bij NPO’

Foto: Elvin BoerDe naar SBS overgestapte Frank Visser zag het niet meer zitten bij de NPO vanwege alle door staatssecretaris Sander Dekker (Media) opgelegde bezuinigingen. Dat denkt NPO 1-ster Frans Bauer, zegt hij in het AD. Bauer denkt dat Visser het zat was. “Weet je waarom Frank Visser met De Rijdende Rechter naar SBS is vertrokken? Niet voor zijn eigen salaris, maar omdat hij zo zijn team bij elkaar kan houden. Er staan bij de publieke omroep banen op de tocht“, zegt hij.

Volgens de volkszanger moet Dekker stoppen met het bezuinigen op de NPO. “Wat wij voor elkaar krijgen met het geld dat we hebben, is fantastisch. Die creativiteit zou beloond moeten worden.

Dekker noemt vaak Bauers programma Bananasplit als een programma dat écht niet thuishoort bij de NPO. “Wat hij zegt, is eigenlijk een belediging. Iemand van de PvdA zei dat amusement het cement is van de publieke omroep. Zo is dat. Ik denk dat Nederland recht heeft op vrolijkheid.

Mensen willen ook uit de sleur komen van alledag, even weg van alle ellende en verdriet op het nieuws.

Bauers nieuwe programma What The Frans?! begon zaterdag met 1,1 miljoen kijkers op NPO 1, goed voor 25 procent marktaandeel.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen