Bordspelversie van NPO 2-hit De Slimste Mens

Foto: Elvin BoerDe Nederlandse spellenuitgever Just Games speelt handig in op het succes van het NPO 2-programma De Slimste Mens. Het bedrijf brengt in september het officiële bordspel van de tv-quiz op de markt voor 35 euro. Dat is vandaag bekendgemaakt. Het is niet de eerste keer dat Just Games een bordspelvariant van een populair tv-programma uitbrengt. Eerder verschenen er al spellen van Expeditie Robinson en Wie is de Mol. Van de natuurserie De Nieuwe Wildernis kwam een puzzel. 

Het bordspel De Slimste Mens ter Wereld, zoals De Slimste Mens in Vlaanderen heet, is een bordspel voor twee tot en met vier spelers. “Net als in de TV-quiz spelen de deelnemers verschillende spelrondes om te ontdekken wie de slimste van het stel is.”

Bekende rondes als ‘3-6-9’, ‘Open Deur’ en ‘Ingelijst’ komen ook voor op het bordspel. “Uniek aan het bordspel zijn de bijgeleverde timers en de timerconsole, waarmee spelers bijhouden welke zuurverdiende seconden nog resteren of verdiend worden door het juist beantwoorden van de vragen.”

Het bordspel is straks te koop in Nederlandse en Vlaamse speelgoedwinkels en bij online retailers.

De Slimste Mens was afgelopen zomer vaak het meest bekeken prime time-programma van de dag met steevast meer dan 1 miljoen kijkers.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen