‘Kijkers Frans Bauer blijven echt niet hangen voor docu’

Foto: Elvin BoerTv-recensent Marcel Peereboom Voller gelooft niet in het plan voor ‘lokprogramma’s’ bij de NPO. Dat schrijft hij vandaag in De Telegraaf. Na een maandenlange discussie staat politiek Den Haag puur amusement bij de NPO tóch toe, zolang deze programma’s maar worden ingezet om de kijker te verleiden ook naar culturele, educatieve of informatieve programma’s te kijken. “Het resultaat van typisch Haags gepolder dat het op papier leuk doet, maar in de praktijk niet gaat werken.

Voller noemt als voorbeeld het nieuwe programma What The Frans?! van Frans Bauer, dat zaterdag van start ging op NPO 1 en volgens Voller puur amusement is. “De realiteit bewijst dat het een lokprogramma is.”

Wanneer de mediawet van kracht wordt, zal What the Frans?! worden gevolgd door een diepgravende documentaire. En dan blijft u allemaal kijken hoor! Afgesproken?“, aldus een cynische Voller.

Voller gelooft er blijkbaar niets van dat Bauer-kijkers ook op een documentaire zitten te wachten. Hij vermoedt dat het toestaan van puur amusement als ‘lokprogramma’ vooral een compromis is tussen PvdA en VVD.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen