NOS blikt vooruit op ‘zinderende sportzomer’ 2016

Hoewel de huidige zomer nog een krappe maand duurt, blikt NOS-directeur Jan de Jong nu al vooruit op de ‘zinderende sportzomer’ van 2016. Dat is te lezen in een persbericht van de omroep. De zomer van 2016 wordt een drukke voor de NOS met vrijwel aaneengesloten vier grote sportevenementen: het EK voetbal, de Tour de France, de Olympische zomerspelen en de Paralympische Spelen. “En dan start daartussen ook nog ‘even’ het EK atletiek in Amsterdam.

Het EK atletiek is het grootste atletiekevenement ooit in Nederland georganiseerd, waarvan de NOS bovendien host-broadcaster is. NOS Sport doet via alle denkbare platformen live verslag van deze evenementen.

Jan de Jong stelt dat de NOS in een jaar met grote (sport)evenementen verantwoordelijk is voor ongeveer de helft van de kijktijd naar de publieke omroep. “Van ieder uur dat je naar de publieke omroep kijkt in 2016, worden 30 minuten gemaakt door de NOS.”

We staan met al die prachtige evenementen voor een enorme klus, maar we zouden natuurlijk ook niets liever willen. Het is fijn dat wij bij de publieke omroep ook weer in 2016 zoveel ruimte krijgen om al die mooie sport en andere evenementen uit te serveren.”

Hierdoor bereiken we ook letterlijk iedereen in Nederland. Van jong tot oud.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen