Erland: ‘BZV en Wie is de Mol horen niet bij NPO’

Foto: EenVandaagRTL’s tv-baas Erland Galjaard vindt de programma’s Boer Zoekt Vrouw en Wie is de Mol puur amusement en dus niet thuishoren bij de Publieke Omroep. Dat vertelt hij aan Nu.nl. Als het aan Galjaard ligt verhuizen deze NPO-titels naar de commerciëlen. “Die programma’s zijn amusement, en dus niet echt geschikt voor de NPO. Daarbij zijn het niet alleen hele goed scorende programma’s, maar hebben ook een vaste waarde: mensen weten waar het voor staat. En ze hebben een enorme fanbase.

Peter de Mönnink, de grote baas van SBS, denkt ook dat sommige NPO-titels prima op een commerciële zender zouden kunnen worden uitgezonden. Hij noemt de overstap van ‘rijdende rechter’ Frank Visser naar SBS als voorbeeld.

Mensen als mr. Frank Visser, die overstijgen het programmaconcept. Die kun je ook bij een andere omroep neerzetten en dan begrijpen mensen nog waar het om gaat.”

Commerciële tv-zenders scoren vooral met amusement en ergeren zich daarom aan amusement bij de gesubsidieerde NPO. Die zou programma’s moeten uitzenden waaraan de commerciëlen niets kunnen verdienen, vinden zij.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen