Netflix wil House of Cards niet op RTL 4

Netflix wil zijn prestigieuze dramaserie House of Cards niet beschikbaar stellen voor uitzending op RTL 4. Dat zegt Arno Otto, directeur digitaal bij RTL, in de Volkskrant. Netflix benaderde RTL, omdat het graag RTL-dramaseries wil aanbieden aan zijn klanten. “We hebben ‘nee’ gezegd. Toen ze bleven zeuren heb ik tegen ze gezegd: prima, maar dan wil ik de exclusieve rechten op jullie originals zoals House of Cards. Nee, nee, zeiden ze: die eigen tv-producties zijn onze succesformule.

In Nederland weten genoeg mensen hun weg naar Netflix te vinden, maar in sommige andere Europese landen verkoopt de online videodienst wél de tv-rechten van zijn hitseries. Zo was House of Cards bij onze oosterburen te zien op Sat. 1.

House of Cards was op de Duitse televisie echter geen succes, stelt contentbaas Markus Frerker van de zender. “We programmeerden de serie aanvankelijk op een gunstig tijdstip. Het sloeg niet aan. Ook toen we een nog beter moment kozen bleven de kijkcijfers dramatisch laag.

De laatste aflevering is uiteindelijk na middernacht uitgezonden. “Er keek toch niemand naar.”

Netflix’ andere hitserie Orange is the New Black wil hij niet eens uitproberen. “Ik hoef hem niet.

Meer in Netflix

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen