EenVandaag-ster vindt grachtbewoners aanstellers

Foto: Nick van OrmondtLammert de Bruin, die dagelijks te horen is met de rubriek TrendingVandaag op Radio 1, vindt dat de bewoners van de Amsterdamse Prinsengracht zich erg aanstellen. Dat laat hij weten in een blog op de website van EenVandaag. De grachtbewoners willen dat de jaarlijkse Canal Parade tijdens Gay Pride vanwege de vele overlast verhuist van de Prinsengracht naar de Amstel. “Prinsengrachtbewoners, stel u niet zo aan“, aldus de journalist, die de bewoners erg ‘verzuurd’ vindt.

De grachtbewoners balen van de geluidsoverlast, boten van ‘mensen van buiten de stad’, afgezette parkeervakken, aggregaten, alcoholgebruik en vervuiling. Dat hoort niet in een gebied dat op de werelderfgoedlijst van Unesco staat, menen ze.

Volgens De Bruin moeten ze even normaal doen. “Lieve Prinsengrachtbewoners… u woont in de binnenstad van Amsterdam. Daar worden sinds de zeventiende eeuw al evenementen georganiseerd waar mensen alcohol drinken om het vervolgens weer uit te plassen dan wel te kotsen.

De Bruin vond de Canal Parade vooral een groot succes. “En het maakte mij trots toen ik die mensenmassa zag. Dat dit 1 dag in het jaar kan in ons vrije Amsterdam.

De beelden van de Amsterdam Gay Pride gingen de hele wereld over, benadrukt De Bruin. “En juist daarom moet het op de Prinsengracht worden gehouden. Het is tenslotte werelderfgoed en niet alleen erfgoed voor de Prinsengracht NIMBY’s.

NIMBY (not in my back yard) is een begrip uit de ruimtelijke ordening om aan te duiden dat veel mensen wel gebruik willen maken van voorzieningen, maar er geen hinder van willen ondervinden, weet Wikipedia.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen